Δεύτερη τριάρα του Μέγα Αλέξανδρου στα μπαράζ

Ανταπόκριση από τον Ιασμο: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Δεύτερη τριάρα σε δύο αγώνες πέτυχε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, διατηρώντας μάλιστα απαραβίαστη την εστία του και παίρνοντας το προβάδισμα για την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα μετά το εκτός έδρας 0-3 επί του Ορέστη Ορεστιάδα, υπέταξε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ίασμο και τον Ορφέα Ξάνθης και πηγαίνει ως η μόνη αήττητη ομάδα στα δύο παιχνίδια με τον Νέστο Χρυσούπολης, που σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να κρίνουν και την άνοδο.

Πάντως, η αίσθηση που έμεινε, όπως και στην Ορεστιάδα, είναι ότι ναι μεν η νίκη ήταν απόλυτα δίκαιη για τους πρωταθλητές του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Ροδόπης, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας δεν είναι για 3-0.

Τα τέρματα του Μέγα Αλέξανδρου πέτυχαν στο 26’ ο Τσέκος που εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες και με ξερό σουτ έγραψε το 1-0, στο 39’ο Παγωνίδης έπειτα από πάσα του Τσέκου και στο 90’ ο Γιαννόπουλος.

Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στο 58’ ο Βασίλης Καραγκιόζης, που εκείνη την στιγμή φόραγε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ορφέα, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Μέχρι να ανοίξει το σκορ, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Κακουλούδη να απειλεί για πρώτη φορά αλλά το σουτ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και τον Τουγιάλ να απαντά για τον Ορφέα με γυριστό αλλά άστοχο σουτ στο 15΄.

Στο τελευταίο ημίωρο, με τον Ορφέα να παίζει με παίκτη λιγότερο και τον Ίασμο να προηγείται με δύο τέρματα διαφορά, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά το τελικό 3-0 έμελε να γραφτεί στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Πλέον, μετά τις δύο πρώτες στροφές, ο Μέγας Αλέξανδρος δείχνει φαβορί, αλλά αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσει απέναντι στον Νέστο που πέτυχε την πρωτη του νίκη απέναντι στον Ορέστη και έρχεται με… ορέξεις στην Ροδόπη την Κυριακή.

Διατητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης με βοηθούς τους Γκαϊντατζή και Καμπούρη του Συνδέσμου Σερρών.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Γιώργος Δίγκας): Μπαϊράμ , Χασιώτης, Γιαπρακτσής , Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης (85’ Κουτρουλός) , Κιουτσιούκ , Χατζητουλούσης , Παγωνίδης (70’Εμρέ) , Τσέκος και Κακουλούδης (82’ Σακήρ).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Μαυρόπουλος Γ. , Καριώτης , Μαυρόπουλος Λ , Μουμίν Ουμίτ , Μαλαδένης (46’ Χουσείν Ογλού) , Κετσεμενίδης (65’ Αδαμίδης), Καραγκιόζης  Β., Σουκρή, Ξανθόπουλος (80’ Μπαμπαϊτης) , Καραγκιόζης Γ. , Μουμίν Ογλού Τουγιάλ