Ο Τζούριτς για το Καμπιονάτο, την Εθνική και την Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Όταν πριν από δύο χρόνια άφηνε τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα για το καμπιονάτο και την Τρεντίνο, ο Δημήτρης Τζούριτς υλοποιούσε ένα παιδικό του όνειρο.

Από το βράδυ της Κυριακής όμως, έχοντας προσθέσει μετά από μια δραματική σειρά τελικών και το μετάλλιο του πρωταθλητή (μετά από αυτό του Κυπελλούχου Ιταλίας και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων), ο Ορεστιαδίτης άσος είδε ένα ακόμη όνειρο του να πραγματοποιείται.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα όταν άνοιξε το κινητό του, είδε δεκάδες μηνύματα από φίλους και γνωστούς, αλλά οι πρώτοι που μίλησε ήταν οι δικοί του άνθρωποι… «Όλοι ήταν περήφανοι για μένα… Για να πω την αλήθεια, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει… Είμαι πρωταθλητής Ιταλίας», είπε με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει και μια φωνή που φανέρωνε τους τρελούς πανηγυρισμούς που ακολούθησαν τη μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Πιατσέντζα.

«Όλη η σειρά ήταν δύσκολη και σίγουρα όταν ο 5ος τελικός κρίνεται στο τάι μπρέικ καταλαβαίνει κανείς τη μάχη έγινε, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που τα καταφέραμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν νιώθω ότι έχουν ολοκληρωθεί τα όνειρα μου.
Τώρα ήδη κάνω καινούργια, αλλά το μυαλό μου πλέον είναι στην Εθνική ομάδα»
, πρόσθεσε με νόημα ο ‘Μήτσος’ που μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να ολοκληρώσει τη μετακόμιση του (αλλάζει σπίτι στο Τρέντο) και να μαζέψει τα πράγματα του για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ κουρασμένος, αλλά και μόνο το γεγονός ότι θα είμαι πίσω στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ορεστιάδα θα με βοηθήσει να γεμίσουν γρήγορα οι μπαταρίες μου», είπε χαρακτηριστικά και παραδέχθηκε ότι: «Όλα τα παιδιά το θέλουμε πάρα πολύ να προκριθεί η Εθνική ομάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Το συζητούσαμε μέσα στην χρονιά και αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ξεκινούσαμε προπονήσεις. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο και δεν είμαστε το φαβορί. Το Βέλγιο είναι μια δεμένη ομάδα και έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια».

Πάντως για τον ίδιο η επιλογή της Ορεστιάδας ήταν ότι καλύτερο, όπως εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης: «Όλοι ξέρουν την ιδιαίτερη σχέση που έχω με την πόλη ενώ εκεί την τελευταία φορά που αγωνίστηκα πανηγύρισα το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα γεμίσει, θα έχουμε μια καυτή έδρα και ελπίζω να τους το ανταποδώσουμε με μια νίκη που έχει ανάγκη το ελληνικό βόλεϊ».

Volleyball.gr