Ο Γκέκας σώζει τον θρακιώτη τεχνικό της Ακίσασπορ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με «χρυσό» τέρμα του Φάνη Γκέκα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ακίσαπορτ Μπελεντίγεσπορ επικράτησε 1-0 της Μερσίν και σε μεγάλο βαθμό… χάρισε την παραμονή στην ομάδα του.

Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε το 12ο τέρμα στην φετινή λίγκα της Τουρκίας σε 14 συμμετοχές και έχει πάρει από το… χέρι την Ακίσασπορ για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία, μια ομάδα που είδαμε στην Θράκη τον περασμένο Οκτώβριο σε φιλικό με τον Πανθρακικό. Όπως μάλιστα είχε γίνει τότε γνωστό, ο προπονητής της ομάδας Χαμζά Χαμζάογλου, πρώην βοηθός του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας, κατάγεται από την Ροδόπη και συγκεκριμένα από τον Σώστη.

 

Η Ακίσασπορ έχει πλέον 39 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την 16η Ιστανμπούλ, η οποία είναι στην γραμμή του υποβιβασμού και δύο από την 15η Καράμπιουκσπορ. Κατά συνέπεια η ομάδα του Φάνη Γκέκα και του θρακιώτη προπονητή του Χαμζάογλου χρειάζεται πλέον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή.

Το μοναδικό σενάριο που… ρίχνει την ομάδα του Γκέκα στην δεύτερη κατηγορία, αναφέρει ήττα της Ακίσασπορ από την Ορντούσπορ, η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί και ταυτόχρονα η Ιστανμπούλ να επικρατήσει της Κασίμπασα και η Καράμπιουκσπορ της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι ο Έλληνας επιθετικός έσωσε και την θέση του κομοτηναίου προπονητή, αφού όπως είναι φυσιολογικό, σε περίπτωση υποβιβασμού, θα ήταν ο πρώτος που θα την πλήρωνε. Και αξίζει να τονίσουμε ότι όταν πηγε ο Γκέκας, η Ακίσασπορ ήταν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό…