Έπιασε δουλειά στην Ορεστιάδα η Εθνική Ανδρών

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Έπιασε δουλειά η Εθνική Ανδρών αφού το μεσημέρι της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν όλοι οι παίκτες (πλην του ορεστιαδίτη Δημήτρη Τζούριτς που μια μέρα πριν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ιταλία και έχει πάρει τετραήμερη άδεια) και το απόγευμα πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ορεστιάδας.

Την αποστολή της Εθνικής Ομάδας καλωσόρισε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος αφού παρουσίασε τους εθελοντές που θα είναι στο πλευρό της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στην ακριτική πόλη, είπε απευθυνόμενος σε προπονητές και αθλητές: «Η Ορεστιάδα αγκαλιάζει όλες τις Εθνικές Ομάδες και ειδικά αυτή των Ανδρών που έχει μπροστά της μια πολύ μεγάλη πρόκληση».

Από την πλευρά του το μέλος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Γιώργος Μανωλόπουλος στη σύντομη ομιλία του προς τους αθλητές τόνισε: «Εύχομαι να έχετε όλοι υγεία και να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην προετοιμασία και τους αγώνες. Πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι στους στόχους που έχουμε θέσει με την πρόκριση μας στην επόμενη φάση της προκριματικής διαδικασίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια, αλλά αν περάσουμε από αυτό το σκόπελο, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολύ καλή πορεία στα τελικά. Είναι απαραίτητη μια επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνέπεια και την κατανόηση που έχετε δείξει σε αυτές τις δύσκολες εποχές όπου κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με μεγάλο κόπο να κρατήσουμε ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές υγεία κι όπως τόνισε: «σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να έχουμε μια συνέχεια στα παιχνίδια της Εθνικής. Υπάρχουν δύο νέα παιδιά στην ομάδα, οι Τζιουμάκας, Δαλακούρας που θα πρέπει να ενσωματωθούν μέσα στο σύνολο. Τακτικά θα υπάρχει μια συνέχεια από τα προκριματικά που είχαμε δώσει πέρσι. Τις πρώτες ημέρες θα δουλέψουμε σε κάποια κομμάτια που αφορούν την αμυντική μας λειτουργία και από την ενσωμάτωση του Τζούριτς και μετά θα δουλέψουμε και στο κομμάτι ης ανάπτυξης.

Οι Έλληνες διεθνείς βρίσκονται στην Ορεστιάδα από νωρίς το πρωί (ο Δημήτρης Τζούριτς θα ενσωματωθεί στην αποστολή την ερχόμενη Παρασκευή), κι ανάμεσα τους και ο Ντίμα Φιλίποφ, ο οποίος την περσινή σεζόν δεν είχε αγωνιστεί με την γαλανόλευκη λόγω τραυματισμού. «Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί ποτέ δεν έχω κρύψει την μεγάλη μου επιθυμία να αγωνίζομαι με την Εθνική Ελλάδος. Πέρσι είχα την ατυχία με τον τραυματισμό μου και δεν μπόρεσα να βοηθήσω, αλλά τώρα είμαι καλά και θέλω να ευχαριστήσω τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς που με εμπιστεύτηκαν και με συμπεριέλαβαν στις κλήσεις», είπε ο πασαδόρος του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να βρεθούμε ως ομάδα, αλλά σ’ αυτό θα μας βοηθήσουν και τα φιλικά παιχνίδια που θα κάνουμε με την Λετονία. Στόχος μας είναι οι τρεις νίκες στον όμιλο της Σουηδίας και φυσικά η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»Ο νεαρός πασαδόρος αναφερόμενος στους αγώνες με το Βέλγιο παραδέχθηκε ότι: «Σίγουρα η συμμετοχή μας στα τελικά του Ευρωβόλεϊ είναι ο μεγάλος μας στόχος. Το Βέλγιο είναι μια καλή και δύσκολη ομάδα, αλλά όλα τα παιδιά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους περάσουμε. Το θέμα είναι εμείς να βρούμε γρήγορα το ρυθμό μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Στο πρώτο ραντεβού έδωσαν το παρών οι Κώστας Προύσαλης, Ντίμα Φιλίποφ (πασαδόροι), Κώστας Χριστοφιδέλης, Ανδρέας Φράγκος, οι Ραφαήλ Κουμεντάκης και Ανέστης Δαλακούρας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης καθώς και το στέλεχος επίσης της Εθνικής Εφήβων Μενέλαος Κοκκινάκης, (ακραίοι), Νίκος Σμαραγδής, Γιώργος Πετρέας, ο εεβρίτης Ανδρέας Ανδρεάδης και Παναγιώτης Πελεκούδας (κεντρικοί), Γιώργος Τζιουμάκας (διαγώνιος), Γιώργος Στεφάνου και Αχιλλέας Παπαδημητρίου (λίμπερο). Την Παρασκευή θα προστεθεί στην παρέα και ο Μίταρ ή Δημήτρης Τζούριτς, που θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του, αφού έχει μεγαλώσει στην Ορεστιάδα και θεωρεί την πόλη αυτή ως γενέτειρα και πατρίδα του.