Από την Ντόχα στο Πεκίνο μέσω… Αθήνας ο Μπανιώτης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ο θρακιώτης πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης με 2.19μ. πήρε την 9η θέση στον αγώνα του ύψους του πρώτου Diamond League της χρονιάς, που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ντόχα του Κατάρ (και τις προσπάθειές του είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε live από το thrakisports).

Αναμφισβήτητα επρόκειτο για μια σημαντική εμπειρία αλλά για έναν μέτριο από τον ίσιο αγώνα, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, καθώςδεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνισή του. «Ήταν ωραίος αγώνας, ήθελα όμως κάτι παραπάνω προσωπικά. Φυσικά ξέρω ότι είναι αρχή της περιόδου και ήμουν βαρύς από την προετοιμασία, αλλά έκανα και πολλά τεχνικά λάθη. Δεν πειράζει, συνεχίσω τώρα και ελπίζω σε κάτι καλό στον επόμενο αγώνα μου στην Κίνα», δήλωσε ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής στο stivosnews που βρέθηκε στο Κατάρ με απεσταλμένους τους Βασίλη Γεωργιώτη και Τόλη Λελεκίδη.

Ο Μπανιώτης ήδη επέστρεψε στην Αθήνα για να βγάλει τη βίζα για την… Κίνα και μετά θα πάει στη Θεσσαλονίκη για προπονήσεις, μέχρι να αναχωρήσει για το Πεκίνο όπου είναι οι επόμενοι αγώνες του. Νικητής στην Ντόχα ήταν ο Ουκρανός Μποχντάν Μπονταρένκο με 2.33μ., που ισοφάρισε το ρεκόρ μίτινγκ που κατείχε ο Κύπριος Κυρικάκος Ιωάννου και ουσιαστικά έκανε την έκπληξη, αφού άφησε πίσω του μεγάλα ονόματα, όπως τον τοπικό ήρωα, Μουτάζ Μπαρσίμ. Ο άλτης από το Κατάρ με 2.30 μέτρα έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Ρώσος Αλεκσάντρ Σούστοφ με 2.27μ.

Στον αγώνα της Ντόχα ξεχώρισε αναμφισβήτητα από ελληνικής πλευράς η πρώτη θέση του Κώστα Φιλιππίδη στο επικοντώ, ενώ από ελληνικής πλευράς είχαμε ακόμα την έβδομη θέση από τον Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν και την όγδοη από τον Σπύρο Λεμπέση στο ακόντιο. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ