Θρίαμβος του Ιάσμου στην Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ήταν ο θριαμβευτής στο θρακιώτικο ντέρμπι, αφού “απέδρασε” με το επιβλητικό 0-3 από την Ορεστιάδα κόντρα στον τοπικό Ορέστη και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα εν όψει της συνέχειας, αφού ακολουθούν τρία συνεχόμενα παιχνίδια στον Ιάσμο, ενώ αντίθετα οι παίκτες του Χρήστου Χρηστούδη έχουν να δώσουν τρία σερί ματς μακριά από την Ορεστιάδα και σίγουρα το έργο τους δυσκολεύει αρκετά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Χαλιμακούδης ανατράπηκε από τον Προδρομίτη και ο διαιτητής Κοτσάνης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο έμπειρος επιθετικός του Ορέστη, που νικήθηκε όμως από τον Μπαϊράμ Ισμαήλ, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία του. Το σοκ του χαμένου πέναλτι ταρακούνησε τους Εβρίτες, που στη συνέχεια έχασαν τον έλεγχο του αγώνα. Πέντε λεπτά μετά, ο Γιαννόπουλος με μακρινό φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φιλιππίδη.

Στο 21’ ο Ίασμος ευτύχησε να προηγηθεί χάρη σε άψογη εκτέλεση φάουλ του Ξενάκη. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, που προσπαθούσαν να συνέλθουν και να πιέσουν χάνοντας δύο ευκαιρίες. Μια στο 28’ με το σουτ του Ρουσίδη από πλεονεκτική θέση, που κατέληξε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Πετρόπουλου Κ. μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ιάσμου. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε στο ίδιο τέμπο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους και τους φιλοξενούμενους να αντιστέκονται σθεναρά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Χρήστο Χρηστούδη, που επέλεξε τον Δαρβούδη αντί του Αμοιρόπουλου για να πιέσει στην επίθεση και να φτάσει στην ισοφάριση. Οι δύο πρώτες καλές στιγμές της επανάληψης ανήκαν στους γηπεδούχους με τον δραστήριο Θεμελάκη. Στο 57’ το σουτ του μέσου του Ορέστη μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Μπαϊράμ Ισμαήλ και πέντε λεπτά μετά το φάουλ του ίδιου παίκτη είχε την ίδια τύχη. Στο επόμενο λεπτό η είσοδος του Δοϊνούδη έδωσε επιθετική πνοή και ζωντάνια στον Ορέστη.

Το υπόλοιπο όμως του αγώνα ανήκε στον Ίασμο. Στο 68’ ο Κιουτσούκ Αμέτ προειδοποίησε την εστία των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί στην κόντρα. Στο 72’ ο έμπειρος Παγωνίδης δε συγχώρησε το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και διπλασίασε τα τέρματα του Ιάσμου. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους και αποσυντόνισε πλήρως τον Ορέστη. Μάλιστα, στο 85’ ο εορτάζων Τσέκος με έξοχη ατομική προσπάθεια και σουτ ολοκλήρωσε το θρίαμβο του Ιάσμου διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο τέλος την ευκαιρία να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ με δύο ευκαιρίες του νεοεισελθόντος Εμρά στο 86’ και στο 91’, που δεν είχαν τον επιθυμητό για τον Ίασμο στόχο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους 500 περίπου φίλους των γηπεδούχων να χειροκροτούν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους, αλλά και εκείνων του Ιάσμου σε μια κορυφαία στιγμή φερ-πλέι, που αποτέλεσε την επιβράβευση και αναγνώριση της σπουδαίας νίκης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη μάχη τους στο μίνι πρωτάθλημα. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κοτσάνης με βοηθούς τους Ζήρδα και Γκοτζαρίδη του συνδέσμου Δράμας.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Φιλιππίδης, Νικολόπουλος (78’ Καστρινός), Μυλωνάς, Κοτζά, Αμοιρόπουλος (46’ Δαρβούδης), Πετρόπουλος Σ., Χαλιμακούδης, Θεμελάκης, Μεμέτογλου, Πετρόπουλος Κ., Ρουσίδης Θ.(63’ Δοϊνούδης)
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ: Μπαϊράμ Ισμαήλ, Χασιώτης, Γιαπραχτσής (88’ Χουσεϊν Σελήμ), Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Κιουτσούκ Αμέτ, Χατζητουλούσης, Παγωνίδης (83’ Εμρά), Τσέκος, Κακουλίδης