Σοκ στο αντίο της Νίκης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Με τον πιο άσχημο τρόπο έκλεισε για τη Νίκη μια ομολογουμένως πετυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών. Και δεν αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής και την ήττα με 3-2 από την πρωταθλήτρια ομάδα της Σταυρούπολης που δίκαια πανηγύρισε την άνοδο την Α1 εθνική.

Δυστυχώς, στην αυλαία της σεζόν, έμελε να σημειωθεί το πιο δυσάρεστο συμβάν – από τα αρκετά ατυχή τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Στις αρχές του πρώτου σετ του αγώνα, σε μια ανύποπτη φάση, η βασική ακραία της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Τζένυ Καλογεροπούλου τραυματίστηκε  σοβαρά. Σε προσπάθεια επίθεσης υπέστη κάταγμα στο δεξί της χέρι. Η αθλήτρια της Νίκης έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Το γήπεδο και ο κόσμος πάγωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε την άτυχη αθλήτρια προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, συνοδεία του γιατρού και διοικητικού παράγοντα της ομάδας Σίμου Χαρπαντίδη,  ο οποίος τη στιγμή του τραυματισμού ήταν ο πρώτος που έσπευσε να της προσφέρει βοήθεια. Αργά το βράδυ τα κακά μαντάτα επαληθεύτηκαν. Βαρύ κάταγμα και στην Καλογεροπούλου τοποθετήθηκε γύψος προκειμένου να «δέσει» το χέρι της.

Μετά από όλα αυτά, το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Εκεί, η Νίκη παρά το σοκ και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων (η Μούτσιου που αντικατέστησε την Καλογεροπούλου, αν και η θέση της είναι πασαδόρος, είχε θετική παρουσία) πάλεψε σαν ίση προς ίσον την πρωταθλήτρια ομάδα του ΕΟΣ και κατάφερε να προηγήθηκε με 2-0 σετ. Έχασε εύκολα το τρίτο, προηγήθηκε με 14-7 στο τέταρτο αλλά δεν άντεξε. Η κούραση κατέβαλλε τις αθλήτριες του Γιώργου Τεκτονίδη , το 2-2 ήρθε δύσκολη για την Σταυρούπολη και στο πέμπτο σετ έγινε το 8-15.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσες αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στην ομάδα που 24 αγωνιστικές είχε μόνο μια ήττα και στην γεμάτη προβλήματα ομάδα της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε λίγο πριν το φάσμα της δεύτερης. Στο τέλος, πήραν χρόνο συμμετοχής και οι παγκορασίδες Δαούτη, Μουρατίδου και Βαλσαμίδου…

Τα σετ: 25-21, 25-23, 14-25, 23-25, 8-15

Η σύνθεση της Νίκης: Λαμπροπούλου, Καλογεροπούλου, Καράμπαλη, Τζιογκίδου, Βαρελά, Νατσίδου λ- Λυμπεροπούλου, (Μούτσιου, Δαούτη, Μουρατίδου, Βαλσαμίδου