Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα Εθνικός-Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Εντελώς διαφορετικά ήταν τα συναισθήματα στα στρατόπεδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Ασπίδας Ξάνθης μετά τη λήξη του μεγάλου θρακιώτικου ντέρμπι, που βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική.

Ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι η άνοδος της ομάδας του οφείλεται στην πολύ σκληρή δουλειά των νεαρών αθλητών του υποστηρίζοντας ότι τη νέα σεζόν με την παραμονή του βασικού κορμού και την προσθήκη 2-3 αθλητών δε θα συναντήσει προβλήματα αναφορικά με την παραμονή της στη Γ’ Εθνική. Συγκεκριμένα, ο κόουτς της ξανθιώτικης ομάδας ανέφερε: “Τελείωσε μια ονειρεμένη χρονιά, στην οποία ξεκινήσαμε σαν νεοφώτιστοι. Η άνοδος είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και προπόνησης. Ίσως έχουμε την πιο καλοδουλεμένη ομάδα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ουσιαστικά η ομάδα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική με την εφηβική της ομάδα, αφού παίζουν βασικοί πρωτοετείς φοιτητές. Στο σημερινό παιχνίδι ήμασταν πολύ αγχωμένοι, χάσαμε πολλές βολές. Όταν βρεθήκαμε πίσω με 13 πόντους, είπα στους παίκτες μου ότι δεν κρίθηκε τίποτα, γιατί ξέρω πόσο έχουν δουλέψει αυτά τα παιδιά. Παρότι κέρδισε ο Πανσερραϊκός, εμείς θέλαμε να κερδίσουμε. Το Πάσχα είχαμε πολλές ελλείψεις, αφού οι περισσότεροι αθλητές είναι φοιτητές και γύρισαν στις πόλεις τους. Επιστρέψαμε τις τελευταίες μέρες, χωρίς προπόνηση κάνοντας ουσιαστικά σουτάκια. Ο αντίπαλος είχε πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Πομακάκης, ο Σεϊνης, ο Τελούδης και ο Κεκές, που αγωνίζονται χρόνια σε αυτές τις κατηγορίες. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα μείνει ο βασικός κορμός και θα κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Δε θα κινδυνεύσουμε στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος της Ξάνθης είναι περισσότερο κοντά στο ποδόσφαιρο, όπως και της Αλεξανδρούπολης στο βόλεϊ. Πιστεύω ότι θα του χρόνου το μικρό γήπεδο μας θα γεμίσει με κόσμο”.

Το μεγάλο αστέρι της Ασπίδας, ο Δημήτρης Καραμπέκης στάθηκε στο πάθος, τη θέληση και τη σκληρή δουλειά, που έκριναν την άνοδο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όταν το παιχνίδι πηγαίνει στον πόντο, είναι και θέμα τύχης. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και για αυτό το ματς. Ο Εθνικός είχε την εμπειρία, εμείς είχαμε τη θέληση, τον αυθορμητισμό και το πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Όσον αφορά τη νέα χρονιά, πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Παρότι λόγω της δύσκολης οικονομικά εποχής τα χρήματα είναι περιορισμένα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε”.

Από την άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο του Εθνικού επικρατούσε απογοήτευση για την απώλεια του ματς και της ιστορικής ευκαιρίας για την επιστροφή στη Γ’ Εθνική μετά από 20 χρόνια. Ο έμπειρος Τελούδης υποστήριξε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην κούραση της ομάδας του λέγοντας χαρακτηριστικά: ”Στο τέλος μέτρησαν τα ‘’πνευμόνια’’ και το πάθος. Είμαστε πιο έμπειρη ομάδα αλλά δεν καταφέραμε να αντέξουμε μέχρι το τέλος’‘. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, υποστήριξε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για σχέδια, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι στο μυαλό του, όπως και σε εκείνο των άλλων έμπειρων παικτών του Εθνικού, είναι το plan b, όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή πορεία στην Ασπίδα Ξάνθης στη Γ’ Εθνική, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη Θράκη μέσα από μια καλή παρουσία στο νέο πρωτάθλημα….