Με το δεξί ο Ορφέας Ξάνθης στα μπαράζ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με το δεξί ξεκίνησε της υποχρεώσεις του στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ο Ορφέας Ξάνθης, που στην πρεμιέρα του στο γήπεδο του ΑΟΞ κατέβαλλε την αντίσταση του μαχητικού Νέστου Χρυσούπολης με 2-1 και έκανε ιδανικό ποδαρικό, με δύο γκολ «ποιήματα» από τους Γιάννη Καραγκιόζη και Δάνη Ξανθόπουλο.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο  πανηγύρισε την νίκη με 2-1 επι του Νέστου Χρυσούπολης στην πρεμιέρα του  στο γήπεδο του ΑΟΞ και πλέον προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Μέγα Αλέξανδρο στον Ίασμο, στον ντέρμπι των δύο ομάδων που νίκησαν στην πρεμιέρα.

Ιδιαίτερα δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι με αρκετούς ξανθιώτες στην σύνθεση τους (Κιοσέ, Δεσύλας, Παυλακάκης, Μπουνταγκίδης, Νάνος και τον Σερίφ στον πάγκο) και μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ τόσο στο 6’ με την διπλή ευκαιρία των Σαλαπατά και Τζοσκούν Κιοσσέ με τον Δημόπουλο να τους σταματά και τους δύο, όσο και στο 8’ με το σουτ του Κιοσσέ που πέρασε λίγο άουτ. Από το 20’ λεπτό και έπειτα όμως οι παίκτες του Ορφέα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού φτάνοντας με αρκετές προυποθέσεις στην εστία του Αιβαζίδη με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της ομάδας της Ξάνθης τον Μουμίν Ογλού Τουγιάλ.

Αρχικά στο 21’ ο Αιβαζίδης σταμάτησε δύσκολα το δυνατό σουτ του Τουγιάλ, ενώ στο 26’ ο γκολκίπερ του Νέστου έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά αποκρούοντας αρχικά την βολίδα του Τουγιάλ και αλλά και στο πλασέ από κοντά του Γιάννη Καραγκιόζη.  Και στο 29’ όμως ο πολύ κινητικός Τουγιάλ είδε την μπάλα να… μην του κάνει το χατίρι τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι του Αιβαζίδη μετά από εκτέλεση φάουλ.

Πάντως την μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους την έχασαν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Κιοσσέ βγήκε μόνος απέναντι από τον Δημόπουλο και σε μια επίδειξη “αλτρουισμού” πάσαρε προς τον Δεσύλα που ήταν δίπλα του με τον Μουμίν Ημίτ με τάκλιν αυτοθυσίας να γλιτώνει την εστία του Ορφέα από την παραβίαση, και αφού δεν έγινε εκεί το 0-1 οι παίκτες του Ορφέα πείσμωσαν και με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ του Γιάννη Καραγκιόζη στο 44’ μετά από σέντρα ακριβείας του Σουκρή  άνοιξαν το σκορ για την ομάδα της Ξάνθης.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ορφέα μπήκαν όπως έκλεισαν το πρώτο μέρος μια και στο 49΄λεπτό ο Ξανθόπουλος με ένα φανταστικό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Αιβαζίδη «απογειώνοντας» τους φίλους αλλά και το τεχνικό τιμ του Ορφέα για να πανηγυρίσουν το εκπληκτικό τέρμα του μέσου του Ορφέα, μάλιστα στο 63’ ο Χαλήλ Ογλού έχασε τρομερή ευκαιρία να δώσει έκταση στην νίκη του Ορφέα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Και εκεί που έδειχνε ο Ορφέα να μην απειλείται είδε στο 67’ τον Κοντοτόλη να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό γύρισμα να βρίσκει τον αφύλαχτο νεοεισελθών Σερίφ που με πλασέ μείωσε το σκορ για την ομάδα της Καβάλας.  Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί σε ακόμη δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 80’ με τον Κιμμεριώτη επιθετικό του Νέστου Κιοσσέ να χάνει «σίγουρο» γκολ μετά από γύρισμα του Κοντοτόλη, ενώ στο 91’ το σουτ του Δεσύλα μέσα από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο Δημόπουλος.

Την αναμέτρηση διεύθυναν ο Σερραίος Κετεσίδης με βοηθούς τους Γάδο και Κωτούλας από της Σέρρες επίσης ενώ παρατηρητής ήταν ο Καζαντζίδης του συνδέσμου Δράμας.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπογιατζίδης, Χατζημεστής): Δημόπουλος, Μαυρόπουλος, Μαλαδένης, Μουμίν Ημίτ(78’ Καρυώτης) Αδαμίδης(60’ Χουσεΐν Ογλού), Κετσιεμενίδης, Καραγκιόζης Β., Σουκρή Ογλού, Ξανθόπουλος(90’ Πιλέ), Μουμιν Ογλού Τουγιάλ, Καραγκιόζης Γ.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Χατζηαθανασίου): Αιβαζίδης, Παυλακάκης, Αιβαζόγλου, Μπουνταγκίδης, Γαμβρελής, Μανούκος(55’ Κοντοτόλης), Εμμανουηλίδης, Σαλαπατάς, Δεσύλας, Νάνος(62’ Σερίφ), Κιοσσέ