Πανηγυρίζει η Ξάνθη! Η Ασπίδα στην Γ’ Εθνική!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Η Ξάνθη πανηγυρίζει την επιστροφή της στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ. Μπορεί ο ΑΣ Ξάνθης να μην υπάρχει πια να να συνεχίζει το μητρώο του η… Αμαλιάδα, αλλά η Ασπίδα φιλοδοξεί να πάρει επάξια την θέση της. Στάθηκε όρθια στην Αλεξανδρούπολη, έχασε μεν από τον Εθνικό αλλά διατήρησε την διαφορά που χρειαζόταν και πανηγυρίζει μια μεγάλη άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, όπου έσπασαν καρδιές, η Ασπίδα Ξάνθης, παρότι έχασε με 63-61 από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο κατάμεστο μετά από πολύ καιρό Κλειστό Γυμναστήριο της πρωτεύουσας του Έβρου, κατάφερε να υπερασπιστεί τη διαφορά που χρειαζόταν και πλέον καταστρώνει τα πλάνα της για τη Γ’ Εθνική!

Ο Εθνικός, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με 13 πόντους (48-35) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, προδόθηκε από την κούραση των έμπειρων παικτών του απέναντι στους νεαρούς και ενθουσιώδεις αθλητές της Ασπίδας, που κατάφεραν με περισσότερες δυνάμεις και πάθος να ψαλιδίσουν τη διαφορά και να πανηγυρίζουν μια από τις πιο γλυκές τους ήττες!

Το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά βρήκε τον Εθνικό στο +8 (12-4) χάρη στις επιθετικές λύσεις των Πομακάκη και Σεϊνη. Τέσσερις πόντοι της Ασπίδας και ένα δίποντο του Πομακάκη διαμόρφωσαν το 14-8 δίνοντας στους γηπεδούχους το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα με βελτιωμένη άμυνα και αιφνιδιασμούς κατάφερε να προηγηθεί με ένα σερί 8-0 με 14-15 για πρώτη φορά στο ματς. Στη συνέχεια, ο Εθνικός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα με έξι αναπάντητους πόντους φτάνοντας στο 23-19 με τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες όμως να υποπίπτουν σε πολλά λάθη, εξαιτίας του άγχους και της κρισιμότητας του αγώνα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Εθνικός κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους (30-23) χάρη σε δίποντο του Σεϊνη και τρίποντο του Τελούδη. Δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια του Πετς, όπως και δύο δίποντα από Καραμπέκη και Κουμπάνη έφεραν το 30-31. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου επήλθε το ολοκληρωτικό μπλακ άουτ της Ασπίδας. Η ψυχραιμία του έμπειρου Τελούδη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, τα κλεψίματα του Δουρδούλη, οι ολοκληρωμένοι αιφνιδιασμοί ‘’ζέσταναν’’ τους φίλους του Εθνικού, που δημιούργησαν ‘’καυτή’’ ατμόσφαιρα (θερμή ήταν και η υποστήριξη των φίλων της Ασπίδας), με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν με 13 (46-33, 48-35).

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι βρίσκονται στο καναβάτσο. Τα τέσσερα φάουλ που φορτώθηκε νωρίς ο Πετς έδιναν μεγάλο πλεονέκτημα για τον Εθνικό κάτω από τα καλάθια. Ομως οι ταχύτατοι αιφνιδιασμοί του Κουμπάνη σε συνδυασμό με την σταδιακή κούραση των γηπεδούχων έδωσαν δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η Ασπίδα μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 53-53 με τον Κουμπάνη τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ένα δίποντο του Πομακάκη και μια βολή του Πετς έκαναν το 55-54. Το δίποντο του Δουρδούλη και δύο βολές του Τελούδη για το 59-54 δύομιση λεπτά πριν τη λήξη. Τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή.

Μια βολή του Καραμπέκη και το δίποντο του καθοριστικού Κουμπάνη οδήγησαν στο 59-57 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ο Πομακάκης με δίποντο έδωσε το πολυπόθητο +4 για τον Εθνικό για να απαντήσει με τρίποντο ο Τάταρης και ο Καραμπέκης με βολή στα 42 δευτερόλεπτα. Δύο εύστοχες βολές του Κεκέ έφεραν το 63-61 δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση του Εθνικού μετά από λάθος της Ασπίδας η μπάλα έφτασε στα χέρια του Τελούδη που αστόχησε σε δίποντο. Ενα δίποντο που εφόσον έμπαινε, θα έδινε την άνοδο στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Ο αγώνας έληξε με τους Ξανθιώτες να πανηγυρίζουν τη σπουδαία άνοδο για τους έμπειρους αθλητές του Εθνικού να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως χάθηκε η μεγάλη διαφορά και η μοναδική ευκαιρία για την ιστορική επιστροφή στη Γ’ Εθνική μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Τα πανηγύρια για την Ασπίδα Ξάνθης ήταν ξέφρενα, καθώς ξεκίνησε σαν το απόλυτο αουτσάιντεR τα πλέι οφ και τελικά αναδείχθηκε μέσα από την τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό και Πανσερραϊκό πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, κερδίζοντας πανάξια την άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα.

Διαιτητές: Τατούδης-Ρούκας

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης) : Πομακάκης 20, Ξένος 3, Μπανταλίδης 5, Δουρδούλης 5, Σείνης 4, Τελούδης 21, Δελχανίδης 3, Κεκές 2

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος) : Κουμπάνης 14, Οικονόμου 3, Βαχαρίδης 3, Καλαματιανός, Σταυριανός, Σιώρας 2, Καραμπέκης 11, Λιβισιανός 2, Τατάρης 12, Κοτάκης 2, Πετς 12

 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΠΟΝΤΟ ΜΕ ΠΟΝΤΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΣΕ  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ…