Σερζ Ντιέ: Το έχω μετανιώσει…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δημόσια συγγνώμη ζητά ο Σερζ Ντιέ για την συμπεριφορά του στον αγώνα μπαράζ και το περιστατικό με τον Ζέκα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, όταν και εμφανίστηκε μαινόμενος να επιτίθεται στον παίκτη του Παναθηναϊκού. 

Ο Ιβοριανός μέσος της Ξάνθης εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του, παίρνει πάνω του την ευθύνη και δηλώνει πως θα προσπαθήσει να συναντήσει από κοντά τον Ζέκα, προκειμένου να του απολογηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό έγινε αναφορά στο φύλλο αγώνος, ενώ σύμφωνα με κάποια αθηναϊκά δημοσιεύματα, από πλευράς τριφυλλιού υπήρξαν σκέψεις και προτάσεις μέχρι και να υποβληθούν μηνύσεις, κάτι που ωστόσο δεν έγινε αφού επικράτησε η λογική.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σερζ Ντιέ στο novasports και τον Νίκο Τζουάννη (φωτό):

Έγινες ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο παιχνίδι. Τι συνέβη; Τι θα ήθελες να πεις μετά από αυτή την άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε;

Ήταν μια πολύ κακή μέρα για μένα. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για όλα όσα έγιναν. Στην Ελλάδα γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι και τι ποδοσφαιριστής είμαι. Πρώτα απ’ όλα όμως με γνωρίζουν ως άνθρωπο. Το πρόβλημα που έχω από τότε που ήμουν μικρός, είναι ότι θέλω να κερδίζω κάθε φορά. Και όταν χάνω, γιατί άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες, αυτό με κάνει πολύ λυπημένο. Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω. Γνωρίζω πόσο δουλεύω καθημερινά, γνωρίζω πόσο επαγγελματίας είμαι. Και όλη αυτή η δουλειά που έχω κάνει επισκιάζεται από μια χαζή πράξη. Το πρόβλημα είναι με τον εαυτό μου. Θέλω να απολογηθώ σε όλους. Στους διαιτητές, στον Ζέκα, στον Παναθηναϊκό, στην ομάδα μου την Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί πρέπει να είμαι το παράδειγμα και αυτός δεν ήταν ο Ντιέ που όλοι γνωρίζουν.

Δεν έχουμε συνηθίσει να σε βλέπουμε έτσι… Τι έγινε και έδειξες αυτό το πρόσωπο;

Ακόμα και αν έχεις μεγαλώσει και έχεις εμπειρία, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι. Όμως έχω συνηθίσει να κοντρολάρω τον εαυτό μου. Δεν το έκανα απόψε και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Ξάνθη, οι οποίοι με στήριξαν τόσο πολύ. Πραγματικά θέλω να απολογηθώ για την συμπεριφορά μου. Το έχω μετανιώσει. Θέλω να απολογηθώ και στον Ζέκα. Του ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Θα βρω τον αριθμό του, θα τον πάρω τηλέφωνο και αν θέλει θα τον συναντήσω, για να συζητήσουμε σαν άνδρες και να απολογηθώ και μπροστά του.