Όταν ο Σπανούλης έπαιζε μπάσκετ στην Θράκη…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον MVP της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα Βασίλη Σπανούλη διέλυσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 69-52 και πανηγυρικά πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Πόσοι όμως θυμούνται ότι έξι χρόνια πριν, ένας άλλος Σπανούλης, που έχει σχέσεις αίματος με τον “Kill Bill”, έβγαζε το ψωμί του αγωνιζόμενος στην Θράκη;

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σπανούλη, αδελφό του παίκτη του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκε στην (πάλαι ποτέ) ομάδα της Ξάνθης. Αυτό είχε συμβεί μόλις έξι χρόνια πριν, την σεζόν 2006-2007, όταν ο Βασίλης έβγαζε το ψωμί του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το NBA αγωνιζόμενος με τους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Δημήτρης Σπανούλης είχε έρθει για έναν χρόνο στην Ξάνθη και είχε αποτελέσει την πρώτο σκόρερ της θρακιώτικης ομάδας εκείνη την σεζόν με 794 πόντους σε 29 αγώνες. Μάλιστα, τότε είχε βγει πρώτος σκόρερ όλης της Α2 Κατηγορίας, έχοντας μέσο όρο 24,5 πόντους ανά αγώνα.

Πιο πριν είχε αγωνιστεί μόνο στην Λάρισα, τόπο καταγωγής των Σπανούληδων, ενώ μετά το πέρασμά του από την Ξάνθη, ο Δημήτρης Σπανούλης συνέχισε αγωνιζόμενος για μια χρονιά στην ΜΕΝΤ, δυο σεζόν στην Ολυμπιάδα πατρών και στην συνέχεια τον Αρκαδικό της Τρίπολης.

Ο Σπανούλης είχε αποτελέσει μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες που εμφάνισε η Ξάνθη στην Α2 Κατηγορία, στην οποία μετείχαν ακόμα ως πλέι μέικερ ο Δημήτρης Μασλαρινός και οι αρκετά έμπειροι Γιάννης Στεφανίδης και Θανάσης Σουφλιάς. Μάλιστα, είχε αποτελέσει αφορμή να επισκεφθεί την Ξάνθη και ο αδερφός του Βασίλης Σπανούλης, σε ένα μικρό μέρος του διαστήματος που είχε έρθει τότε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σίγουρα ο Δημήτρης θα καμαρώνει τον αδερφό του απόψε και μαζί του, θα καμαρώνουν και όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίζουν και να αγωνιστούν δίπλα στον Δημήτρη του στην Θράκη. Αν μη τι άλλο, δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις παίξει μπάσκετ στην ίδια ομάδα με έναν Σπανούλη, ίσιο αίμα με αυτόν που πηγαίνει στον τελικο της Ευρωλίγκας για δεύτερη στην σειρά σεζόν.

Θα έχουν να λένε ότι κάποτε ήταν συμπαίκτες με τον Σπανούλη. Μπορεί να μην είναι ο Βασίλης, ο καλύτερος ίσως μπασκετμπολίστας αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αλλά και ο αδερφός του Δημήτρης έχει αποδειχθεί σε σταθερή μονάδα, έστω και στην Α2 Κατηγορία και αποτέλεσε τιμή που πέρασε από την περιοχή μας – έστω και αν δυστυχώς η ομάδα που τον είχε φέρει έχει πλέον σβηστεί από τον χάρτη και μετακόμησε κάπου στην… Πελοπόννησο, εκεί όπου πήγε και ο Δημήτρης Σπανούλης….