Νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Και τώρα, σηκώνουν μανίκια και πιάνουν δουλειά… Τα μέλη της νέας διοίκησης του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού, το Σάββατο θα συναντηθούν στα γραφεία του συλλόγου και θα συγκροτηθούν σε σώμα προκειμένου να αρχίσουν να «τρέχουν» οι εξελίξεις για το ιστορικό τμήμα του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης.

Σε μια ικανοποιητική από προσέλευση κόσμου Συνέλευση, μέσα σε ένα κλίμα σύμπνοιας με κοινή αγωνία το καλό του βόλεϊ της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικού. Τα μέλη της, αφού άκουσαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό από τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικό Γιάννη Τζίμα και αφού δεν υπήρξαν ενστάσεις ή διαφωνίες, ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση γα τα μέλη που θα απαρτίσουν  επιτροπή Διαχείρισης και Διοίκησης  του Τ.Α.Α. Πετοσφαίρισης  του Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

Το νέο διοικητικό σχήμα αποτελείται από δυο ανθρώπους που σήκωσαν στην πλάτη τους την δύσκολη σεζόν που πέρασε, τους Γιάννη Τζίμα και Γιώργο Φλετούρη, τον υπεύθυνο τμημάτων ανάπτυξης και υποδομών Γρηγόρη Καραπιπέρη, τον Δήμο Μαμούγκα, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν  βρέθηκε κοντά στην ομάδα, τελώντας ακόμη και συνοδός αποστολών, την Στέλλα Καζακίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», τον Γιώργο Γεωργιάδη, της «Γεωργιάδης κατασκευαστική» χορηγού στις φανέλες του Εθνικού καθώς και τον παλαιό αθλητή Σταύρο Καβαρατζή, ο οποίος προτάθηκε από τη Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για ένα διευρυμένο σχήμα σε σχέση με το παρελθόν που καλείται να τρέξει σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα για την ομάδα, και να δώσει άλλη πνοή στο οργανωτικό  κομμάτι, γεγονός απαραίτητο , εάν θέλει ο Εθνικός και το τμήμα βόλει του, να αλλάξει επίπεδο.  

 

Το οικονομικό

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά με το μικρότερο άνοιγμα των τελευταίων ετών…» ήταν τα λόγια του Γ. Τζίμα κατά τη διάρκεια του οικονομικού απολογισμού. Και όλα αυτά , παρά την κόντρα που υπήρξε με τον παλαιό διοικητικό παράγοντα της ομάδας Κυριάκο Ζολώτα , όπου μέσα από μια παλιά οικονομική διαφορά, δεσμεύτηκε από το προϋπολογισμένο μπάτζετ, ένα ποσό της τάξεως των 30 χιλιάδων ευρω  (υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2000). Το ποσό αυτό δεσμεύτηκε από τα εισρεομενα χρηματικά ποσά με αποτέλεσμα από την αρχή της χρονιάς να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

Παράλληλα, έγινε αναφορά και σε ένα άλλο ζήτημα που επέφερε σημαντικές δυσκολίες, η όχληση  από δικηγόρους για δεδικασμένες απαιτήσεις παλιών παικτών που είχαν … χρόνια να εμφανιστούν και όπως ειπώθηκε, συνδέθηκαν με την ανάληψη της διοίκησης με νέα πρόσωπα.

«Ευτυχώς δεν γονατίσαμε παρά τις τρομερά δύσκολες οικονομικές συνθήκες της δεδομένης χρονικής στιγμής και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τη ρύθμιση των οφειλών αυτών , ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος που ήταν η γρήγορη σωτηρία της ομάδας, ενώ τα εκπληκτικά αποτελέσματα μας ώθησαν να αναθεωρήσουμε τους στόχους για ψηλότερα…« σημείωσε ο κ. Τζίμας κατά το απολογισμό του.  Να σημειωθεί ότι τα έσοδα – έξοδα που έγιναν και πληρώθηκαν άφησαν θετικό ταμείο 93 ευρώ. Αυτά που έχει να λαμβάνει ο Εθνικός είναι περίπου 71 χιλιάδες ευρώ και οι υποχρεώσεις είναι περι τα 88 χιλιάδες ευρώ. Το άνοιγμα άρα, λογίζεται στα 17 χιλιάδες ευρώ. 

Τελος, εγκρίθηκε ομόφωνα η  τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου και υποχρεωτική εναρμόνισή του με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/99, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων με αρ. πρωτ. 8502  9/4/2013.

To ThrakiSportS παρακολουθησε την Γενική Συνέλευση και σε επόμενες αναρτήσεις του θα μεταφέρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για όσα διαδραματίστηκαν σε αυτήν, ενώ φυσικά θα σας μεταφέρει αμέσως την σύνθεση της νέας διοίκησης, μόλις αυτή προκύψει…