Live: Ο αγώνας του Μπανιώτη στο Diamond League της Ντόχα

Μεταδίδει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα του κομοτηναίου πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη στο πρώτο Diamond League της χρονιάς, αυτό που διεξάγεται απόψε στην Ντόχα του Κατάρ, αλλά και τις προσπάθειες των άλλων τριών ελλήνων αθλητών στον πρώτο μεγάλο αγώνα στίβου της σεζόν.

Καλησπέρα. Δεν βρισκόμαστε στην Ντόχα βέβαια, αλλά έχουμε τις πηγές μας για να σας μεταφέρουμε όλα όσα θα συμβούν στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση στίβου της χρονιάς: το πρώτο Diamond League που  διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ.

Τέσσερις Έλληνες συμμετέχουν σε αυτό το  «Ντάιμοντ Λιγκ», κάτι πραγματικά πρωτοφανές. Ο κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης, ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης, ο ακοντιστής Σπύρος Λεμπέσης και ο τριπλουνίστας Δημήτρης Τσιάμης αγωνίζονται με στόχο μια καλή εμφάνιση (φωτογραφία από τον Mohamed Tinakicht). 

Οι πρωταθλητές μας, που βρίσκονται από την Τετάρτη το βράβυ στην πρωτεύουσα του Κατάρ, δήλωσαν «ετοιμοπόλεμοι» σε αυτό το 1ο «Ντάιμοντ Λιγκ» της φετινής περιόδου. 

Στις 18.40 είναι η ώρα για τον Κώστα Μπανιώτη, καθώς τότε ξεκινάει το ύψος των ανδρών, με τον άλτη του Γιώργου Τσούγκου να αγωνίζεται 5ος κατά σειρά. Στο αγώνισμα μετέχουν 12 άλτες: Peter Horak (Σλοβακία), Aissa Muamer Barshim (Κατάρ), Marco Fassinotti (Ιταλία), Samson Oni (Βρετανία), Konstantinos Baniotis (Ελλάδα), Aleksandr Shustov (Ρωσία), Donald Thomas (Μπαχάμες), Sergey Mudrov (Ρωσία), Aleksey Dmitrik (Ρωσία), Bohdan Bondarenko (Ουκρανία), Robbie Grabarz (Βρετανία), Essa Mutaz Barshim (Κατάρ). Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2.28μ.

Ο πρώτος χρονικά που ρίχνεται στη «μάχη» είναι ο Κώστας Φιλιππίδης που ξεκινάει τις προσπάθειές του στο επί κοντώ στις 18.10 και θα πηδήξει 7ος κατά σειρά. Στις 19.15 ξεκινάει ο ακοντισμός ανδρών με την συμμετοχή του Σπύρου Λεμπέση που ρίχνει 2ος κατά σειρά. Τέλος, στις 19.35 αρχίζει τις προσπάθειές του στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης που αγωνίζεται 4ος κατά σειρά.

Ωρα 18:28  Μόλις ξεκίνησε επιτυχημένα ο Φιλιππίδης στο επικοντώ. Με την πρώτη πέρασε τα 5.40 στην Ντόχα

Ωρα 18:40: Εγινε η παρουσίαση και αρχίζει αυτήν την ώρα ο αγώνας του ύψους, με την συμμετοχή του Κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτη, που πηδάει πέμπτος.

Ωρα 18:51:  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια για τον Κώστα Μπανιώτη στα 2.14μ από τα οποία ξεκίνησε. Πριν λίγο ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη και τα 5.50μ στο επικοντώ.

Ωρα 18:58  Επιτυχημένη και στα 2.19μ η πρώτη προσπάθεια για τον Μπανιώτη. Ηδη με τρεις άκυρες στα 2.14μ εγκατέλειψε ο καταριανός Μπαρσχάμ. 

Ωρα 19:01  Με την πρώτη προσπάθει ο Φιλιππίδης και στα 5.60μ

Ωρα 19:12  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.24μ

Ωρα 19:14  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια και στα 5.70μ του Φιλιππίδη, φιγουράρει στην πρώτη θέση του επι κοντώ.

Ωρα 19:21 Αποτυχημένη και η δεύτερη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.24μ. Μόνο πέντε έχουν ξεπεράσει το ύψος, από τους δώδεκα που ξεκίνησαν. Εχει άλλη μία

Ωρα 19:29  Ακυρη και η τρίτη ποσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη. Ο κομοτηναίος πρωταθλητής ολοκληρώνει τον αγώνα του. Θα μάθουμε σε λίγο την θέση που θα καταλάβει, αλλά σίγουρα μπορούσε να πάει πιο καλά γιατί το συγκεκριμένο ύψος το έχει.

Ωρα 19:32  Στα 71.42 η πρώτη προσπάθεια του Λεμπ’εση στον ακοντισμό 

Ωρα 19:35  Ο Μπανιώτης τελικά με τα 2.19μ θα καταλάβει την ένατη θέση, εκτός οκτάδας δηλαδή. Οκτώ συναθλητές του κατάφεραν να περάσουν τα 2.24μ ενώ μόλις τρεις είχαν χειρότερη επίδοση από τον Κομοτηναίο.  Σίγουρα, δεν πρόκειται και για το καλύτερο ξεκίνημα για την σεζόν, αλλά δεν περιμένει κανείς από τον Κώστα σε αυτή τη φάση να είναι στο απόγειο της φόρμας του. Σημασία έχει να βρεθεί σε καλή κατάσταση στο μεγάλο ραντεβού της σεζόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Θα κρατήσουμε ανοιχτό το live για να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες των υπολοίπων ελλήνων αλλά και το τέλος του ύψους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ του μίτινγκ το έχει ο κύτπριος πρωταθλητής Κυρικάκος Ιωάννου με 2.33μ

Ωρα 19:41  Στην πρώτη θέση παραμένει ο Φιλιππίδης στο επικοντώ. Μόλις άλλοι δύο έχουν ξεπεράσει τα 5.70μ αλλά με την δεύτερη ή την τρίτη προσπάθεια. Οι γερμανοί Μοχρ και Ηολζτεπε αντιστοίχως.  Ενας τρίτος γερμανός έχει άλλη μια προσπάθεια στα 5.70, ο Οτο, αλλά μάλλον θα την δοκιμάσει στα 5.76μ

Ωρα 19:45  Με 73.52 στην τρίτη προσπάθεια, ο Λεμπέση είναι στην όγδοη θέση στον ακοντισμό. Στην δεύτερη είχε πάει χειρότερα ακαι από την πρώτη, έριξε το ακόντιο στα 69.28

Ωρα 19:48  Ξεκίνησε και το τριπλούν. Ο Τσιάμης στην πρώτη προσπάθεια έκανε 16.46μ

Ωρα 19:57  Με 73.53 βελτιώνει την επίδισή του στο ακόντιο ο Λεμπέσης, αλλά παραμένει όγδοος. Ο Τσιάμης είνααι έκτος μετά και την δεύτερη προσπάθεια, όπου βελτίωση την επίδοσή του στο τριπλούν πηδώντας 16.53μ. Ακυρος ο Όττο, σίγουρα μέσα στην τριάδα ο Φιλιππίδης, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει προσπάθειες στα 5.76μ.

Ωρα 20:03  Σούπερ ο Φιλιππίδης! Πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5.82μ, καθώς εκεί οδηγήθηκαν όλοι οι τρεις εναπομείναντες αθλητές. Η επίδοση αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Στα 5.80μ ήταν μέχρι σήμερα.

Ωρα 20:15  Πανέξυπνα ο Φιλιππίδης άφησε τον Μοχρ να δοκιμάσει τρεις φορές στα 5.92μ και φυσικά να αποτύχει. Ετσι στέφεται νικητής με 5.82μ, επίδοση που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ρεκόρ σταδίου και μίτινγκ αλλά και η κορυφαία επίδοση φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο (αν και βέβαια η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της). Μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή του επι κοντώ!!! Παίρνει έτσι και τέσσερις πόντους για την κατάταξη στα Diamond Leagues, που δίνει διαμάντια και άλλα καλά στους μεγάλους νικητές στο τέλος της σεζόν!!!

Ωρα 20:22  Ολοκληρώνει τον αγώνα του ο Λεμπέσης. Άκυρος στην τελευταία προσπάθεια. 70.10 στην πέμπτη, 73.92 η καλύτερη επίδοση ήταν στην τέταρτη προσπάθεια. Καταλαμβάνει την όγδοη θέση στον αγώνα του ακοντίου.

Ωρα 20:25  Ολοκληρώθηκε και ο τελικός στο ύψος. Νικητής ο ουκρανός Μπονταρένκο, ισοφαρίσει με 2.33μ την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του μίτινγκ, την οποία κατείχε ο κύπριος Κυριάκος Ιωάννου. Ο Μπαρσίμ έμεινε στα 2.30μ και την δεύτερη θέση, τρίτος ο ρώσος Σουστόφ με 2.27μ. Από την τέταρτη μέχρι και την όγδοη θέση όλοι πέτασαν τα 2.24μ και στην ένατη ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης με 2.19 μέτρα, αφού είχε τρεις αποτυχημένες στα 2.24μ.

Ωρα 20:43  Τέλος με δυο άκυρες προσπάθειες και για τον Τσιάμη στο τριπλούν που με 16.53 θα καταλάβει την όγδοη θέση.

Αυτά σε σχέση με τους Έλληνες αθλητές και ιδίως τον αγώνα του θρακιώτη Κώστα Μπανιώτη. Μείνετε μαζί μας, αναλυτικό ρεπορτάζ από την Ντόχα σε λίγο…