Σπ. Βάλλας: Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τον καλύτερό τους εαυτό θα πρέπει να δώσουν οι παίκτες της Ξάνθης στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο αρχηγός της ομάδας Σπύρος Βάλλας. 

 

Ο έμπειρος αμυντικός των Ακριτών θεωρεί ότι η ομάδα του έχει υψηλό κίνητρο για τη νίκη και θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το παιχνίδι.  Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βάλλας στην κάμερα της Nova: 

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε παίξει. Νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε πολύ σοβαρά, είναι πολύ υψηλό το κίνητρο και για αυτό το λόγο προετοιμαζόμαστε καθημερινά, παρότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Μένει αυτό το παιχνίδι για να δούμε τι έχουμε καταφέρει μέσα στη χρονιά», ήταν αρχικά τα λόγια του. 

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δείξαμε στο δεύτερο γύρο ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και ανταγωνιστική. Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, κερδίσαμε δίκαια θεωρώ, ωστόσο αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έχει γίνει μέσα στη σεζόν, να επικεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι και να δούμε τι θα καταφέρουμε»

Για το αν θα λειτουργήσουν ως οδηγός οι πέντε εκτός έδρας νίκες που πέτυχαν στο δεύτερο γύρο: «Ασφαλώς. Νομίζω ότι οδηγός δεν είναι μόνο η νίκη αλλά γενικότερα ο καλός δεύτερος γύρος που κάναμε καλές εμφανίσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Νομίζω ότι η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Με το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω ότι αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι»

Για την ιδιαιτερότητα της ουδέτερης έδρας: «Δεν δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία. Ξέρουμε από πριν τη δυναμική των δύο ομάδων και πόσο κόσμο μπορεί να έχει ο ένας και πόσο ο άλλος. Όπως και να έχει πρέπει να φανούμε δυνατοί, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Για το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε που τελείωσε το πρωτάθλημα και αν θα παίξει ρόλο: «Σίγουρα θα παίξει ρόλο γιατί πάντα όταν τελειώνει μία σεζόν οι ποδοσφαιριστές είναι φορτωμένοι, πιθανόν να μην βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο της φόρμας τους, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κυνηγήσουμε τη νίκη»

Για το κίνητρο που υπάρχει στην ομάδα: «Αν όντως αποδειχθεί ότι η 6η θέση του πρωταθλήματος δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη τότε είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει πολύ ισχυρό κίνητρο και νομίζω αλλάζει ο πήχης των προσδοκιών και των απαιτήσεων της ομάδας μας. Είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει κάνει μέτριες πορείες και νομίζω ότι μια τέτοια επιτυχία, αν τελικά συμβεί θα είναι ότι καλύτερο».