Νυχτερινή βόμβα! Εκτός Ευρώπης ΠΑΟ και ΠΑΣ! Στο Europa η Ξάνθη! Δεν παίρνει άδεια ο Πάνθραξ;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ελάχιστες ώρες μετά το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό αλλά και την ανακοίνωση της πρόσληψης του Άκη Μάντζιου στον Πανθρακικό, έσκασε βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς διέρρευσαν οι ομάδες που ΔΕΝ παίρνουν αδειοδότηση για τη νέα σεζόν.

Ο έγκυρος σε τέτοια θέματα δημοσιογράφος Μανώλης Γαβαθιώτης υπογράφει σχετικό αποκαλυπτικό και αποκλειστικό άρθρο στο site parapolitika σύμφωνα με το οποίο Ο κύβος ερρίφθη ! Εξι ομάδες από τις δεκαέξι της Σούπερ Λίγκας δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την αδειοδότησή τους και απʼ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, σε ποσοστό ενενήντα εννέα τοις εκατό, δεν πρόκειται να την εξασφαλίσουν μέχρι το τέλος της προθεσμίας, η οποία είναι ανυπερθέτως η 31η Μαϊου”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναρτήθηκε μία περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, “οι έξι ομάδες πού δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν αδειοδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι οι ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πανθρακικός, Αρης και Βέροια. Οι δύο πρώτες, βεβαίως, αποκλείονται από την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα να καταλάβει η ομάδα της Ξάνθης”.

Το ίδιο άρθρο σημειώνει ακόμα ότι “είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί, ότι η ΕΠΟ δεν προτίθεται, διότι απλά δεν δικαιούται, να δώσει οποιαδήποτε περαιτέρω χρονική προθεσμία ή παράταση υποβολής δικαιολογητικών πέρα της 20ής Μαϊου, διότι και αυτή θα πρέπει να ανακοινώσει στην ΟΥΕΦΑ τα ονόματα των ομάδων πού θα μετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανυπερθέτως μέχρι την Παρασκευή 31 Μαϊου. Η ΟΥΕΦΑ έχει ήδη διαμηνύσει, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε μίας ημέρας καθυστέρηση”.

Σημειώνεται ότι ότι πέρα από την μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι ομάδες πού δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αδειοδότηση υφίστανται και σημαντικούς μεταγραφικούς περιορισμούς. Συγκεκριμένα, δεν έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν πάνω από τέσσερις παίκτες ηλικίας άνω των είκοσι τεσσάρων ετών, ή να ανανεώσουν ή επεκτείνουν τέσσερα συμβόλαια πάνω από την ίδια ηλικία. Πάντως, μπορούν να αποκτήσουν όσους ποδοσφαιριστές θέλουν ηλικίας έως είκοσι τεσσάρων, με την προϋπόθεση να είναι Ελληνες.

Κατά συνέπεια, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του parapolitika, που βγαίνει πάντως επώνυμα και τις μεταφέρει και οπότε το όλο δημοσίευμα αξίζει προσοχής και αναπαραγωγής, βγαίνουν δύο ξεκάθαρα συμπεράσματα αναφορικά με τις ομάδες της Θράκης και το νέο πρωτάθλημα:

α) η Skoda Ξάνθη παρά την ήττα της στο μπαράζ από τον Παναθηναϊκό και την κατάληψη της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα, θα εξασφαλίσει τελικά το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς ούτε ο ΠΑΣ Γιάννενα αλλά ούτε και ο πρώτος επιλαχών Παναθηναϊκός φέρονται να εξασφαλίζουν την πολυπόθητη άδεια.

β) πρόβλημα με την αδειοδότησή του έχει και ο Πανθρακικός, κάτι που σημαίνει βέβαια ότι ακόμα και αν στερούνταν και άλλη ομάδα από πάνω του ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτός δεν θα μπορούσε να το εξασφαλίσει, κυρίως όμως σημαίνει ότι δυσχεραίνει το έργο αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, αφού περιορίζονται σε μόλις τέσσερις οι άνω των 24 ετών παίκτες που θα μπορεί να αποκτήσει ή να τους ανανεώσει τα συμβόλαια…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here