Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΣΕΚΑΠ, αγοράζει Φαλακρό και ομάδα στην ΠΑΜ-Θ ο Ιβάν Σαββίδης…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Χρήστος Ραγκάτσης

–  Βάλθηκε να τρελλάνει τους πάντες και να αγοράσει τα πάντα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Έτσι, μετά την ΣΕΚΑΠ φέρεται έτοιμος να κάνει άλλες τέσσερις αγορές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι δύο μάλιστα από αυτές με άμεση σχέση με τον αθλητισμό.

Η πρώτη πληροφορία που διακινείται έντονα στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες αναφέρει ότι ο Σαββίδης επιδιώκει να αποκτήσει το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού στη Δράμα, το οποίο πλέον έχει περάσει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η εκμετάλλευσή του αναμένεται πολύ σύντομα να βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Μάλιστα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και άλλοι τρεις εκπρόσωποί του επιχειρηματία συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, γνώρισαν την περιοχή και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοποθεσίας και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού.

Οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη ενημερώθηκαν επίσης για τον μεγάλο όγκο επισκεπτών που συγκέντρωνε τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες, ενώ σε κάποιες περιόδους έμεινε κλειστό. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού τόνισε πάντως πως«επίσημα ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο έχουμε πληροφορηθεί ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις και ενημερωτικές συζητήσεις. Πάντως είναι γενικότερα γνωστό το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου επιχειρηματία να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό».

«Όσον αφορά το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού», σημειώνει ο κ. Γερομάρκος, «θα πρέπει να πω ότι είναι από τα πιο σύγχρονα στη χώρα μας βάσει αξιολόγησης. Μπορεί αν κάποιος επενδύσει σε αυτό, να γίνει ένα κέντρο με εξαιρετικά ενισχυμένη επισκεψιμότητα. Το επίσημο ενδιαφέρον του Σαββίδη μπορεί να γνωστοποιηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Γίνονται προσπάθειες από μέρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να αξιοποιήσουμε το χιονοδρομικό. Ο αρχικός μας σχεδιασμός προβλέπει μια μίσθωση του χιονοδρομικού για δυο χρόνια. Ωστόσο, με μια ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση από έναν τέτοιο σημαντικό επιχειρηματία όπως ο Σαββίδης μπορούμε να μιλήσουμε για δυο συν δυο χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το θρακιώτικο ειδησεογραφικό site inpost, το μπάσιμο του Ιβάν Σαββίδη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα είναι πολύ δυνατό. Έτσι μετά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ και το ενδιαφέρον του για το Χιονοδρομικό Κέντρου του Φαλακρού, πηγές προσκείμενες στον Ελληνορώσο επιχειρηματία, αναφέρουν πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει και την διαχείριση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, το ίδιο site αναφέρει ότι μετά τον ΠΑΟΚ θέλει να επεκτείνει την ενασχόληση του και σ’ άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, αυτή την φορά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Οι φήμες στην Καβάλα μιλούν για τον ΑΟΚ. Λέτε; Ίδωμεν…