Ο Στυλιανίδης ελληνοποίησε τους Αντετοκούνμπο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ελληνικών διαβατηρίων στους δύο αδλεφούς Αντετοκούνμπο, που αν και ανδρώθηκαν αθλητικά στην Ελλάδα και θεωρούνται μεγάλα ταλέντα του μπάσκετ, δεν μπορούσαν να γίνουν  Έλληνες για γραφειοκρατικούς λόγους.

Όπως είχε επισημάνει το thrakisports, oι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί έπειτα την αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχτεί πρόταση από την πρεσβεία της Νιγηρίας να λάβει νιγηριανό διαβατήριο, κάτι που θα σήμαινε αυτόματα ότι φυσικά θα λογίζονταν ως νιγηριανός παίκτης και δεν θα είχε δικαίωμα να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδος, αν και στην Ελλάδα οφείλει την αθλητική του υπόσταση και ανάπτηξη.

Μετά από εκείνες τις απόκαλύψεις, πριν περίπου ένα μήνα, κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον κομοτηναίο υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος με τη σειρά του αμέσως δεσμεύτηκε να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να αποτρέψει το γεγονός και να τους ντύσει στα ελληνικά χρώματα.

Αναλυτικά η δήλωσή των αδερφών Θανάση & Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Σήμερα ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα και είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες. Όπως ακριβώς νιώθαμε όλα αυτά τα χρόνια έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, έχοντας αποφοιτήσει από ελληνικό σχολείο..έχοντας ζήσει ολόκληρη τη ζωή μας στην πατρίδα μας,την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Θα είναι τιμή μας εάν μια μέρα κληθούμε να εκπροσωπήσουμε την Eλληνική Eθνική ομάδα μπάσκετ.

Απ’ την πλευρά του, Γιώργος Δημητρόπουλος του πρακτορείου FCM basketball, το οποίο εκπροσωπεί τους δύο παίκτες, τόνισε:

Η διαδικασία πολιτογράφησης του Θανάση και του Γιάννη ολοκληρώθηκε και τα παιδιά πήραν την ελληνική ιθαγένεια. Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ.Χαράλαμπο Αθανασίου, τον γ.γ. κ.Άγγελο Συρίγο, τον γ.γ. Αποκεντρωμένης κ.Καλογερόπουλο και βέβαια την Ε.O.K. κι ιδιαίτερα τον κ.Βασιλακόπουλο… 

Επίσης, ευχαριστούμε τον κάθε υπάλληλο σε κάθε υπηρεσία που βοήθησε με το δικό του τρόπο να προχωρήσει η διαδικασία… Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ.Δημήτρη Μπούκα, διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΥΠ.ΕΣ., του οποίου η συνδρομή ήταν πραγματικά πολύτιμη.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ