Ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή που τιμήθηκε στην εκδήλωση για τον Γκάλη…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Περίπου 200 οπαδοί του Άρη από την Θράκη βρέθηκαν στο κατάμεστο «Nick Galis Hall», όπως ονομάζεται από το βράδυ της Τρίτης το Αλεξάνδρειο, για την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μεγάλες στιγμές και να δουν να παρελαύνει η σύγχρονη ιστορία των τελευταίων τριών δεκαετιών του ελληνικού μπάσκετ. Και ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν και ένας πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, από τους ανθρώπους που πρωτόπαιξαν μπάσκετ με τον Γκάλη στην Ελλάδα και αποτέλεσαν την αιτία για να πάρει μεταγραφή στον Άρη.

Ο Γιαννουζάκος ήταν μέλος της ομάδας του 1979 που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Εκείνος ο τίτλος ήταν ο λόγος που ο άρτι αφιχθείς από την Αμερική Νίκος Γεωργαλής πήγε στον Άρη. Ήθελε να πάει σε ομάδα που θα μπορεί να κατακτήσει πρωταθλήματα και αυτή της Θεσσαλονίκης ήταν ήδη πρωταθλήτρια, άρα πληρούσε τα κριτήρια. Ο Γιαννουζάκος, που ανέλαβε τον πάγκο του ΓΑΣ Κομοτηνή στα χρόνια της Α2 Κατηγορίας, ήταν ανάμεσα στα μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας και είχε μάλιστα μια καταπληκτική ιστορία να διηγηθεί στο κοινό για τους λόγους που κρεμάστηκε στο Παλαί η φανέλα με το Νούμερο 6 και όχι αυτή με το… 7.

Είπε χαρακτηριστικά ο Γιαννουζάκος: «Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ αυτούς που διοργάνωσαν αυτή την απίστευτη εκδήλωση. Για τον Νίκο Γκάλη ότι και να πω είναι λίγο. Θέλω μόνο να αναφέρω κάτι που μου έκανε τεράστια εντύπωση. Όταν ήρθε στην ομάδα φορούσε το νούμερο 7.  Όταν ήρθα εγώ στον Αρη του είπα πως σε όλες τις προηγούμενες ομάδες μου φορούσα το συγκεκριμένο νούμερο. Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να μπορώ να κρατήσω το “7” που ήθελε και εκείνος, μου είπε κατευθείαν: “Φυσικά και μπορείς να το πάρεις”.  Τότε πραγματικά τρελάθηκα. Να ξέρετε πως σε διαφορετική περίπτωση, που θα κυλούσαν όλα φυσιολογικά και φυσικά δεν θα το αποδεχόταν, δεν θα φόραγε το νούμερο 6 και δεν θα κρεμάγαμε σήμερα αυτό…».

Όπως προαναφέρθηκε, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος τιμήθηκε από την ΚΑΕ Αρης ως μέλος της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα 1979-1980 με προπονητή τον “ξανθό” Γιάννη Ιωαννίδη. Η ομάδα αυτή με ηγέτη το μεγάλο Χάρη Παπαγεωργίου (φωτο με Γιαννουζάκο) ήταν η αιτία που ήρθε ο Γκάλης στην Ελλάδα και προτίμησε τον πρωταθλητή Αρη από τις μεγάλες ομάδες των Αθηνών, όπως εύστοχα θυμήθηκε στο άρθρο του και ο Στέφανος Λεμονίδης. Πριν από περίπου 20 χρόνια ο Μιχάλης Γιαννουζάκος είχε διαδεχθεί τον Κούλη Ταξιλδάρη στον ΓΑΣ Κομοτηνή και μάλιστα είχε οδηγήσει την ομάδα της Θράκης σε μια από τις καλύτερες πορείες του στην Α2 Κατηγορία.

Μάλιστα, εξαιτίας της παρουσίας του στην Κομοτηνή, ο γιος του Γιώργος Γιαννουζάκος ξεκίνησε από τα εφηβικά τμήματα του ΓΑΣ Κομοτηνή την δική του καριέρα, που τον έφερε στην συνέχεια να αγωνίζεται για έναν χρόνο στην ανδρική ομάδα του ΓΑΣ στην Α2 την περίοδο 1993-1994 και στην συνέχεια σε επαγγελματικό επίπεδο σε σπουδαίες ομάδες όπως ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός αλλά και οι ιταλικές Τριέστε και Ίμολα…