Ο Νίκος Ουσταμπασίδης μιλάει για το μπαράζ

 

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παιχνίδι δίχως αύριο χαρακτήρισε ο βοηθός του Μαρίνου Ουζουνίδη, Νίκος Ουσταμπασίδης, το ματς μπαράζ με τον Παναθηναϊκό σε δηλώσεις του στην Nova. 

Ο Ουσταμπασίδης δήλωσε ότι στην Ξάνθη θέλουν να «πιούν νερό» βγαίνοντας στην Ευρώπη ενώ είπε ότι σχετικά με τον αγώνα τον απασχολεί πιο πολύ πως θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές από την ζέστη και όχι η διακοπή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ουσταμπασίδη στην Nova:

Για το σε ποια κατάσταση θα είναι οι δυο ομάδες: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι το οποίο δεν ήταν μέσα στο αγωνιστικό πλάνο της χρονιάς, όμως αφού ορίστηκε για να γίνει, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του παιχνιδιού».

Για το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκο αλλά και το πώς θα είναι η Ξάνθη: «Θα μιλήσω περισσότερο για τη δικιά μας την ομάδα. Η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει ότι έχει κάνει στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου γύρου, δηλαδή να είναι ανταγωνιστική, να έχει διάθεση και να κυριαρχήσει σε κάποια πράγματα που πάντα ζητάμε και πιστεύω ότι αν τα κάνουμε αυτά, θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για τις πέντε εκτός έδρας νίκες που είχε κάνει η Ξάνθη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος: «Αυτό νομίζω ότι είναι παρακαταθήκη για μας, μας δίνει μια αίσθηση καλή, μια ψυχολογία ανεβασμένη, αλλά αυτό από μόνο του δεν δίνει τίποτα, όταν ξεκινήσει το παιχνίδι ξεχνάμε αυτά και να κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε».

Για το τι λένε για το ματς με τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια: «Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια δίχως αύριο, δηλαδή από το παιχνίδι αυτό εξαρτάται η θέση μιας ομάδος και ο στόχος μιας ομάδος. Σίγουρα είναι δύσκολα, έχουν μια ιδιαίτερη ιδιομορφία, όμως από τη στιγμή που είσαι αναγκασμένος να παίξεις αυτά τα παιχνίδια, είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Για το αγωνιστικό στιλ που θα έχει η Ξάνθη: «Αυτό το έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα ειδικά στον δεύτερο γύρο, όπως είπατε κι εσείς, με τις νίκες που έχει πετύχει. Είναι ένα παιχνίδι, ένα στιλ παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα μας, που οι παίκτες ανταποκρίνονται σ’ αυτό το στιλ και πιστεύω ότι αν δείξουμε πάλι αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν, θα είναι το αποτέλεσμα καλό για την ομάδα μας».

Για το αν θα παίξει ρόλο η διακοπή: «Δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο το διάστημα. Είναι γύρω στις δύο εβδομάδες, μεσολαβούσε φυσικά και το Πάσχα, δεν είναι τόσο μεγάλο το διάστημα αυτό, όσο πιστεύω ότι θα είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτό το διάστημα. Η ζέστη. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διακοπή».

Για την θέληση που έχει η Ξάνθη να βγει στην Ευρώπη: «Είναι ένα κίνητρο που περνάει από το μυαλό όλων μας κι εμάς που είμαστε στην ομάδα κοντά, αλλά αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε, να μπει αυτό το στοιχείο στους ποδοσφαιριστές ότι οπωσδήποτε αυτά τα παιχνίδια, αυτές οι διακρίσεις δεν έρχονται κάθε χρονιά, εμείς φτάσαμε τώρα στην πηγή και θα θελήσουμε να πιούμε νερό».