Τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του ύψους φιλοξενεί ο Μπανιώτης!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Τον Τζέσε Γουίλιαμς, παγκόσμιο πρωταθλητή του ανοιχτού στίβου στο ύψος, φιλοξενεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης.

Ο αμερικανός αποφάσισε να κάνει μια στάση στην χώρα μας πριν πάει στη Ντόχα του Κατάρ, για τον πρώτο αγώνα του Diamond League την ερχόμενη Παρασκευή. Και μιας και πήρε την απόφαση, απευθύνθηκε στο φιλαράκι του από την Θράκη για να τον φιλοξενήσει δυο μέρες.

«Έχουμε γνωριστεί από τους αγώνες και κρατάμε επαφή, έχουμε καλές σχέσεις. Ήθελε λοιπόν να έρθει λίγο νωρίτερα στην Ευρώπη, ώστε να προσαρμοστεί σταδιακά πριν πάει στο Κατάρ για το πρώτο Diamond League, οπότε του πρότεινα να τον φιλοξενήσω», εξηγεί ο Μπανιώτης.

Ο κομοτηναίος αθλητής, μετά από πολυήμερη  παραμονή στην Κύπρο αλλά και στην Φόρμια της Ιταλίας για προετοιμασία, επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά ακόμα δεν έχει προλάβει να έρθει στην Θράκη. Προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μιας και έχει άλλωστε και υψηλό προσκεκλημένο. Και μαζί θα πετάξουν για την Ντόχα, όπου έχουμε το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στον ανοιχτό στίβο την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Κώστας Μπανιώτης έχει ξεπεράσει πλήρως το βαρύ διάστρεμμα που έπαθε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Γκέτεμποργκ, εκεί όπου αγωνίστηκε και μετά από πολυήμερη ίωση. Πλέον μετρά αντίστροφα για τους αγώνες του ανοιχτού, όπου έχει δεχτεί προσκλήσεις και από άλλα κορυφαία ασιατικά μίτινγκ μετά την Ντόχα, όπως αυτό του Πεκίνου όπου θα λάβει μέρος μια εβδομάδα μετά…