Διάψευση Πανόπουλου προς αθηναϊκή και τοπική ιστοσελίδα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σε δήλωση διάψευσης για κρούσεις από την Skoda Ξάνθη και το νέο προπονητή της ομάδας Νίκο Καραγεωργίου σε παίκτες της προηγούμενης ομάδας του, του Εργοτέλη, υποχρεώθηκε ο ιδιοκτήτης της Θρακιώτικης ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος με αφορμή την έκταση που πήρε η φημολογία για τον Ρομάνο.

Την συγκεκριμένη πληροφορία, την οποία μετέδωσε κατά βάση το OnSports, αναμετέδωσε πληθώρα ιστοσελίδων, τοπικών και μη, μεταξύ των οποίων και το ThrakiSportS, διευκρινίζοντας όμως ρητά ότι δεν πρόκειται για δική του πληροφορία αλλά για της συγκεκριμένης αθηναϊκής ιστοσελίδας, ως όφειλε αφενός να επισσημάνει αλλά και αφετέρου να δημοσιεύσει προκειμένου να ενημερώσει το θρακιώτικο αναγνωστικό κοινό για μια είδηση που αφορούσε την Skoda Ξάνθη. Το ίδιο έκαναν και συνεργαζόμενα με το ThrakiSportS ξανθιώτικα σάιτ όπως το XanthiSports και η MikriKerkida.

Ωστόσο υπήρξαν και τοπικά sites που συνηθίζουν, χωρίς ίχνος δεοντολογίας, να αντιγράφουν κείμενα και ρεπορτάζ (ενίοτε και από εμάς) χωρίς να αναφέρουν την πηγή (εκτός φυσικά και εαν όλως τυχαίως έχουν την ίδια ακριβώς πληροφόρηση που γράφουν με τα ίδια ακριβώς λόγια). Έτσι, κάνοντας copy paste χωρίς καμία αναφορά σε πηγή, “πήραν πάνω” τους το συγκεκριμένο δημοσίευμα της αθηναϊκής ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα η ηχηρή διάψευση Πανόπουλου να αφορά πλέον άμεσα και αυτούς, που καλό θα ήταν το δυνατόν γρηγορότερα να δημοσιεύσουν την διάψευση του ιδιοκτήτη της Skoda για να αποκαταστήσουν την αλήθεια προς τους αναγνώστες τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όπου διαψεύδεται το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον Ρομάνο και ξεκαθαρίζεται ότι όσο ο Νίκος Καραγεωργίου θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας της Ξάνθης, η ομάδα για λόγους ηθικής ΔΕΝ θα ενδιαφερθεί για ποιονδήποτε παίκτη ανήκει στην ομάδα του Εργοτέλη:

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν την SKODA ΞΑΝΘΗ όπως και τον προπονητή που αυτή θα έχει από 01.07.2013 Νίκο Καραγεωργίου και αφορούν στο ενδιαφέρον της ομάδας μας για τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη Ρομάνο, έχω να δηλώσω τα κάτωθι: «Επειδή καλώς ή κακώς τα τελευταία 22 χρόνια εγώ είμαι εκείνος που πληρώνω το καθετί που αφορά την ομάδα αυτή, για τον ποδοσφαιριστή Ρομάνο δεν έχει γίνει ποτέ θέμα συζήτησης του Νίκου Καραγεωργίου με την εταιρία μας. Και επειδή το δημοσίευμα επικαλείται λόγους ηθικής, ο Καραγεωργίου έθεσε θέμα η ομάδα μας να μην ενδιαφερθεί ποτέ για ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη, όσο χρονικό διάστημα θα είναι αυτός μαζί μας, όπως και θα συμβεί. Αυτά για να μην υπάρχουν αιωρούμενες καταστάσεις».