Τρεις Ξανθιώτες στην καλύτερη ενδεκάδα rookies της Σούπερ Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Στέφανος Λεμονίδης

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η απαγόρευση μεταγραφών σε όσες ομάδες δεν κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε φέτος στο πρωτάθλημα πολλά νέα παιδιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και ξεχώρισαν αμέσως, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να βρίσκονται στο “στόχαστρο” μεγαλύτερων ομάδων είτε εντός Ελλάδας, είτε εκτός.

To Sport24 και ο Γιώργος Χριστοφόρου συγκεντρώσανε την καλύτερη ενδεκάδα “πρωτοεμφανιζόμενων” ποδοσφαιριστών με αρκετό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Και σε αυτήν εμφανίζονται τρεις Ξανθιώτες, δύο παίκτες της Skoda και ένας Ξανθιώτης στην καταγωγή! Ο λόγος για τους Γιούρι Λοντίγκιν, Δημήτρη Γούτα και Κενάν Μπαργκάν!

 
Τερματοφύλακας: Γιούρι Λοντίγκιν
Εδώ η επιλογή ήταν πολύ εύκολη. Ο Λοντίγκιν αγωνίστηκε σε 22 αγώνες με την Ξάνθη και αποτελεί τον κορυφαίο νεαρό τερματοφύλακα για τη φετινή σεζόν (ίσως και τον κορυφαίο της σεζόν γενικότερα). Η αλήθεια είναι πως πέρσι είχε μία συμμετοχή, η οποία έγινε προς το τέλος.
 
Αμυντικοί: Π. Σπυρόπουλος, Γούτας, Τριανταφυλλόπουλος, Β. Βλάχος
Και οι τέσσερις από τη νέα σεζόν αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους (ο Βλάχος αποτελεί ερωτηματικό μόνο). Ο Σπυρόπουλος θα μπορούσε να έπαιζε περισσότερο αν δεν έμπαινε στο “ψυγείο” από τον Πανιώνιο, ο Γούτας άρπαξε την ευκαιρία στην Ξάνθη, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος έδειξε πως το “έχει” στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.
 
Μέσοι: Μίνγκας, Κάτσε, Μπαργκάν, Κοροβέσης
Κάτσε και Κοροβέσης έκλεψαν την παράσταση φέτος. Ο πρώτος μαρκάρει σαν “σκύλος” στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, ενώ ο νεαρός άσος του ΠΑΣ σκόραρε αρκετά κι έφτιαξε γκολ για την ομάδα του. Μίνγκας και Μπαργκάν δεν είναι νεαροί, όμως στο ντεμπούτο τους στην πρώτη κατηγορία τα πήγαν εξαιρετικά. Ο δεύτερος αν δεν τραυματιζόταν θα είχε ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη.
 
Επιθετικοί: Περογαμβράκης, Γκέσιος
Σε ένα πρωτάθλημα όπου μόνο τέσσερις παίκτες πέτυχαν διπλάσιο αριθμό τερμάτων μην περιμένετε πολλά γκολ. Παρόλα αυτά δυο νέα παιδιά ξεχώρισαν φέτος. Ο Περογαμβράκης πέτυχε σημαντικά γκολ για τον ΟΦΗ, ενώ βοήθησε αρκετά και στη δημιουργία, κάτι που συνέβη και με τον Γκέσιο. Ο πρώην άσος του Άρη (παίζει στην Κέρκυρα), έκανε εκπληκτικό δεύτερο γύρο με τους Φαίακες και από τη νέα σεζόν ίσως τον ξαναδούμε στην Superleague.
 
Προπονητής: Γιάννης Χριστόπουλος
Στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής τα πήγε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Ανέλαβε μία “στρωμένη” ομάδα από τον Άγγελο Αναστασιάδη και αμέσως κατάφερε να προσθέσει τα δικά του στοιχεία. Ο ΠΑΣ και “έξυπνη” μπάλα έπαιξε και παίκτες ανέδειξε και μπήκε στα πλέι οφ. Τι άλλο να κάνει;