Ξεκινά η Εθνική Εφήβων των 4 Εβριτών για την πρόκριση στο Μουντοβόλεϊ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στην Ανάπα, το τουριστικό θέρετρο της Ρωσίας που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ξεκινούν από την Τρίτη (15:00 το πρώτο σερβίς στο ματς με το Μαυροβούνιο) οι μάχες της Εθνικής Εφήβων των 4 Εβριτών στον Α’ Προκριματικό Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (την πρόκριση παίρνει μόνο η πρώτη ομάδα).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τα δύο φιλικά στη Σερβία (μία νίκη και μια ήττα με 3-1 σετ) βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στην πόλη της Ρωσίας και προπονήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του επιβλητικού αθλητικού κέντρου ‘Volley Grad’ (το οποίο χρησιμοποιούν οι Εθνικές ομάδες της Ρωσίας) με τον Σωτήρη Δρίκο να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τη φυσιολογική κόπωση που υπήρχε σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής είναι το Μαυροβούνιο για το οποίο όπως παραδέχθηκε ο εορτάζων Γιώργος Τζιουμάκας «δεν ξέρουμε πολλά πράγματα αν και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατός αντίπαλος. Ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα και θα παίξουμε σοβαρά από την αρχή»Ο διαγώνιος του Ηρακλή ναι μεν είπε ότι το τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στους οικοδεσπότες Ρώσους μοιάζει με τελικό, αλλά όπως ξεκαθάρισε: «πρώτα απ’ όλα εμείς πρέπει να κερδίσουμε τα τρία ματς που έχουμε με τις άλλες ομάδες. Αν τα καταφέρουμε τότε θα πάμε σε ένα ματς που θα μοιάζει με… Ρώσικη ρουλέτα, κόντρα στους Ρώσους! Σίγουρα αυτοί θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά εμείς είμαστε έτοιμο για να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στην Ελλάδα με το εισιτήριο για τα τελικά».

Την 12άδα της Εθνικής αποτελούν οι: Σπυριούνης Κυριάκος (Μίλωνας), Μαυραγάνης Νίκος (Παναχαϊκή), Κοκκινάκης Μενέλαος (Ολυμπιακός), Λιόντας Μιχάλης, Ζήσης Δημήτρης, Πρωτοψάλτης Θανάσης, Στίγγας Κάσσανδρος (Παναθηναϊκός), Χατζόπουλος Δημήτρης (ΓΕ Αλεξανδρούπολης), Τζιουμάκας Γιώργος (Ηρακλής), Κασαμπαλής Σταύρος, Δαλακούρας Ανέστης, Κουμεντάκης Ραφαήλ (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Το πρόγραμμα του ομίλου

Τρίτη 7/5, 1η αγωνιστική
15:00 Μαυροβούνιο – Ελλάδα
17:30 Ρωσία – Δανία
Ρεπό: Αυστρία

Τετάρτη 8/5, 2η αγωνιστική
15:00 Μαυροβούνιο – Δανία
17:30 Αυστρία – Ρωσία
Ρεπό: Ελλάδα

Πέμπτη 9/5, 3η αγωνιστική
15:00 Δανία – Ελλάδα
17:30 Αυστρία – Μαυροβούνιο
Ρεπό: Ρωσία

Παρασκευή 10/5, 4η αγωνιστική
15:00 Ελλάδα – Αυστρία
17:30 Ρωσία – Μαυροβούνιο
Ρεπό: Δανία

Σάββατο 11/5, 5η αγωνιστική
15:00 Δανία – Αυστρία
17:30 Ελλάδα – Ρωσία
Ρεπό: Μαυροβούνιο