Ηττα των Κ20 του Πανθρακικού από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Η ομάδα Νέων Κ20 του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή της πορεία σε Ελλάδα και ευρώπη με νίκη κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Υποδομών που διεξήχθη στα τέλη τηε Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι είχαν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των γηπεδούχων. Στο 51′ ο Ψυχογιός έκανε το 0-1, για να σφραγίσει τη νίκη ο Σωτηράκος στο 72′. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Σαρηγιαννίδη σε 1-2.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο γερμανός τεχνικός έδωσε ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά απο την ομάδα Κ17 όπως είναι οι Τούφας, Λάτσι, Καναβέτας και Σάλιακας. Χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα ο εβρίτης Δημήτρης Σιώπης, αντιθέτως δεν αγνωνίστηκε ο αδερφός του και αρχηγός της ομάδας Μανώλης. Αντίστοιχα, ο Ζόραν Στοϊνοβιτς είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες του στο τελευταίο ματς πριν τις διακοπές του Πάσχα και να ανανεώσει το ραντεβού μαζί τους για αμέσως μετά.

Με τη νίκη του ο Ολυμπιακός έφτασε τους 69 βαθμούς και τερμάτισε στην κορυφή του πρωταθλήματος Κ20, έξι βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Ατρόμητο και δέκα μπροστά από την τρίτη Skoda Ξάνθη. O Πανθρακικός έμεινε στους 38 βαθμούς και τερμάτισε στην 11η θέση. Ο αγώνας Πανθρακικού – Ολυμπιακού είχε κανονικά προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο είχε αναβληθεί λόγω κακών καιρικ΄βων συνθηκών (θα θυμάστε το χιόνι, που είχε οδηγήσει στην 24ωρη αναβολή και του αγώνα των ανδρών…)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: (Στοΐνοβιτς), Αράπογλου, Ζδράβος-Ρίζος, Γαλάνης, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Νικολαΐδης, Τσανακτσόγλου, Μουστάκας (59΄ Σαρηγιαννίδης), Βασιλακάκης, Μπονγκ Νουκ (17΄ Παπασταύρου/ 59΄ Μαμούτ), Φωτιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Στορκ), Χουτεσιώτης, Γκούτσιος, Τούφας, Μπαντούνας, Σωτηράκος, Φουκαράς, Σιώπης Δ. (77΄ Καναβέτας), Παπασάββας (25΄ Λάτσι), Βέργος, Ψυχογιός, Πασαλίδης (67΄ Σάλιακας).