Αλλάζει το σύστημα στην Α2 Ανδρών

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στη δημιουργία τεσσάρων ομίλων στο πρωτάθλημα Α2 Ανδρών προσανατολίζεται η ΕΟΠΕ για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει ριζικά το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που έπαιξε άδικο παιχνίδι στην Ορεστιάδα.

 Η διοργανώτρια επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην κατηγορία την εφετινή περίοδο και ετοιμάζει σειρά αλλαγών. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει επικρατήσει, από τους τέσσερις ομίλους που θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια, θα προκριθούν στην δεύτερη φάση οι δύο πρώτες ομάδες (οκτώ συνολικά) που θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων, δηλαδή 14 αγωνιστικών, για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Βόλεϊ Λιγκ.

Αντίστοιχα οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν σε πρωτάθλημα για τις 4 έως 6 ομάδες που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα χωριστούν και οι μισές θα παίξουν με τις ομάδες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας και οι άλλες μισές με τις ομάδες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι Ορεστιάδα και ΓΕΑ δεν θα έχουν πλέον ταξίδια μέσα τα Γιάννενα ή την Λάρισα, όπως συνέβη φέτος, τουλάχιστον για την φάση του ομίλου…