“Ανασταίνεται” η Εθνική του 2004! Ντέμης, Ζαγόρ, Βρύζας, Βενετίδης φορούν ξανά τη γαλανόλευκη…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας του 2004 που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα ξαναφορέσουν τα σορτσάκια τους και θα ξαναπαίξουν όλοι μαζί μπάλα σε αγώνα για πρώτη φορά, σχεδόν εννιά χρόνια μετά τον θρίαμβο της Πορτογαλίας.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου στο γήπεδο της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη και αντίπαλος της Εθνικής Ομάδας Παλαιμάχων του 2004 θα είναι η Μεικτή Ομάδα Παλαιμάχων Ποντίων. Η φιλική αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στη μνήμη της Γενοκτονίας 353.000 Ποντίων, που εκτιμάται ότι έχασαν την ζωή τους το 1919.

Εντονο θα είναι στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα το θρακιώτικο στοιχείο.  Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για το παιχνίδι έχουν κληθεί και πρόκειται να μετάσχουν οι εβρίτες βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ντέμης Νικολαΐδης και Στέλιος Βενετίδης καθώς και οι ανατολικομακεδόνες Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Γ.Χ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο τελευταίος προσφέρθηκε να αγωνιστεί και με την ομάδα των Ποντίων αν αυτό γίνει εφικτό, ενώ στην εκδήλωση θα τιμηθούν μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου με ποντιακή καταγωγή όπως ο ξανθιώτης παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης και ο δραμινός Τάκης Λουκανίδης, άλλοτε παίκτης της ΑΕ Κομοτηνής, που έκανε μεγάλη καριέρα σε Δόξα Δράμας, Παναθηναϊκό και Άρη.

 

Στο παιχνίδι αυτό, την Εθνική του 2004 θα κοουτσάρει ο Γιάννης Τοπαλίδης, συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ, αφού ο γερμανός τεχνικός είχε υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να βρεθεί στην Ελλάδα την συγκεκριμένη ημερομηνία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για το παιχνίδι έχουν κληθεί και πρόκειται να μετάσχουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Άγγελος Μπασινάς, Γιάννης Γκούμας, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Καψής και Βασίλης Λάκης, πέραν των Ντέμη Νικολαϊδη, Στέλιου Βενετίδη, Ζήση Βρύζα, Θοδωρή Ζαγοράκη και Γ.Χ. Γεωργιάδη που προαναφέρθηκαν. Δεν θα συμμετάσχει ο άσος του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος ή ο σερραίος σκόρερ του μεγάλου τελικού Άγγελος Χαριστέας, καθώς παίζουν ακόμα σε ομάδες και επομένως δεν έχουν την ιδιότητα του βετεράνου, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Την ομάδα των Ποντίων αναμένεται να συγκροτήσουν παίκτες όπως οι Σιαμίδης, Μαυρίδης, Μαυρογενίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Καραταϊδης, Γ. Δημητριάδης, Λάκης Σημαιοφορίδης, Αλεξανδρίδης, Αλεξανδρής, Χατζημωυσιάδης, Κωφίδης, Λαγωνίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Σαμλίδης, Τσολερίδης και Ζελελίδης. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν οι κορυφαίοι παλαίμαχοι πόντιοι ποδοσφαιριστές, που έγραψαν τις δικές τους σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως οι Αλέκος Αλεξιάδης, Γ. Κωνσταντινίδης (Αρης), Λάμπης Κουϊρουκίδης, Λέανδρος Συμεωνίδης (ΠΑΟΚ), Λώλος Χασεκίδης (Ηρακλής), Παναγιώτης Κυπριανίδης, Γιώργος Νιφαδόπουλος (Απόλλωνας Καλαμαριάς), Τάκης Λουκανίδης (Δόξα Δράμας), Παναγιώτης Κελεσίδης, Κούλης Καραταϊδης (Ολυμπιακός), Πόλυς Φουλίδης (Πιερικός), Αντώνης Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός), Κώστας Νεστορίδης και Μίμης Παπαϊωάννου (ΑΕΚ).

Τον αγώνα διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΠΑΕ Απόλλων 1926 και τον ΜΓΣ Καλαμαριάς «Απόλλων».