Video: Συγκινητική διακοπή αγώνα στη μνήμη του Τούρινα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τη μνήμη του αδικοχαμένου πρώην τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη Ιβάν Τούρινα τίμησαν οι Σουηδοί, χώρα στην οποία αγωνιζόταν τον τελευταίο ένα χρόνο ο αδικοχαμένος πρώην ποδοσφαιριστής της θρακιώτικης ομάδας.

Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης Μάλμε – Νόρσεπινγκ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στο 27ο λεπτό το παιχνίδι διεκόπη, με φιλάθλους και ποδοσφαιριστές να χειροκροτούν τον πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Ο 32χρονος Κροάτης, ο οποίος υπέστη ανακοπή τη Μεγάλη Πέμπτη και “έφυγε” πρόωρα από την ζωή, ανήκε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης η οποία αγωνίζεται την Τρίτη του Πάσχα.

Ετσι, για να μην περιμένουν μέχρί τότε ώστε να τον τιμήσουν, στο παιχνίδι που άνοιξε την “αυλαία” της 8ης αγωνιστικής στην Allsvenskan, οι άνθρωποι των δύο ομάδων τίμησαν τη μνήμη του Κροάτη.

Αυτό έγινε ατο ξεκίνημα με το λεπτό σιγής που κρατήθηκε πριν από τη σέντρα αλλά και στη συνέχεια, με πρωτοβουλία των φιλάθλων, με το συνεχές χειροκρότημα επί 60 δευτερόλεπτα, όταν το ρολόι έδειξε το λεπτό με το νούμερο φανέλας που φορούσε ο Τούρινα στην ΑΙΚ, το 27.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι παίκτες και των δύο ομάδων σταμάτησαν στο σημείο εκείνο τις προσπάθειές τους και άρχισαν να χειροκροτούν κι αυτοί, με τον διαιτητή -όπως ήταν λογικό- να επιτρέπει αυτήν την πρωτότυπη και άκρως συγκινητική διακοπή που επέβαλαν οι φίλαθλοι…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/_-3Kfes0Ijk?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]