Επιβεβαίωση! Μπάσιμο της Ζενίτ για Λοντίγκιν!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Επιβεβαιώνοντας πλήρως παλιότερο ρεπορτάζ του thrakisports, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα από την κατάθεση επίσημης πρότασης στην Ξάνθη για τον διεθνή τερματοφύλακα της ομάδας Γιούρι Λοντίγκιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday» του Μεγάλου Σαββάτου, σκάουτερ της Ζενίτ έχει παρακολουθήσει τρεις φορές τον 23χρονο πορτιέρο και έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ρωσική ομάδα φέρεται έτοιμη να προσφέρει μέχρι και 800.000 ευρώ για την απόκτηση του Λοντίγκιν.

Η ρωσική ομάδα φέρεται να είχε «τσεκάρει» τον νεαρό τερματοφύλακα τον περασμένο Ιανουάριο, στη νίκη των Ακριτών επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (1-0). Το επόμενο «τσεκάρισμα» ήταν τον Μάρτιο και όταν ο «κατάσκοπος» της Ζενίτ επέστρεψε στη Ρωσία έκανε την θετική εισήγησή του στον Λουτσιάνο Σπαλέτι (προπονητή της ομάδας).

Υπενθυμίζεται ότι με δημοσίευμά του στις 19 Μαρτίου, την επομένη του «Ελ Θράκικο» με τον Πανθρακικό, το thrakisports είχε αποκαλύψει την παρουσία ανθρώπων της Ζενίτ στο ΔΑΚ Κομοτηνής οι οποίοι μάλιστα «έφυγαν εντυπωσιασμένοι με τον Γιούρι, που για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν εκπληκτικός και αποτέλεσε ίσως τον κορυφαίο της μεγάλης νίκης της Skoda επί του Πανθρακικού», όπως γράφαμε τότε.

Ωστόσο, η «Sportday» προσθέτει ότι ο σκάουτερ του ρωσικού συλλόγου ταξίδεψε ξανά για λογαριασμό του διεθνούς γκολκίπερ μέχρι την Τρίπολη, στη νίκη της Ξάνθης επί του Αστέρα, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Βασικός γκολκίπερ αυτό τον καιρό στον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Βιτσισλάφ Μαλαφέεφ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016. Ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο είναι 34 ετών και κατά συνέπεια η καριέρα πλησιάζει στη Δύση της, για αυτό και οι Ρώσοι ψάχνουν τον διάδοχό του και φέρονται να θεωρούν τον Λοντίγκιν (που ξέρει και την ρωσική γλώσσα) ως το κατάλληλο πρόσωπο για να αποτελέσει τον μπακ απ τερματοφύλακα που την κατάλληλη στιγμή θα προωθηθεί και στην βασική ομάδα.

Ενδιαφέρον για τον Λοντίγκιν έχει εκφράσει, ως γνωστόν, και ο Ολυμπιακός, αλλά ακόμα δεν έχει υποβληθεί καμία επίσημη προσφορά στην Skoda Ξάνθη. Βέβαια, ούτε η Ζενίτ έχει καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό αποτελεί θέμα χρόνου. Όπως πάντως γράφει η “SportDay”, η θεωρητική πρόθεση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι να ξοδέψει μέχρι και 800.000 ευρώ για την απόκτηση του νεαρού γκολκίπερ, ο οποίος φέτος έπαιξε σε 22 ματς με την Skoda Ξάνθη την φετινή σεζόν και σε 12 από αυτά διατήρησε «καθαρή» την εστία του, αναγκάζοντας έτσι τον Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική Ανδρών…