Πρωταθλητής Ελλάδος στην Αγωνιστική Αναρρίχηση ο Βαλσαμίδης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Πρωταθλητής Ελλάδος στην αγωνιστική αναρρίχηση αναδείχθηκε ο αθλητής του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης Μάνθος Βαλσαμίδης στους αγώνες του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγωνιστικής Αναρρίχισης, που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου στον Βόλο.

Ο Βαλσαμίδης, αν και ο μικρότερος ηλικιακά, αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία παμπαίδων του αγώνα Δυσκολίας. Στην κατηγορία Ανδρών του boulder ο Θάνος Πετρόπουλος, παρόλο που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες, κατέκτησε την 4η θέση.

Στους αγώνες του Βόλου ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συμμετείχε με δύο αθλητές και μια αθλήτρια. Στην κατηγορία των μικρών κορασίδων (2000 – 2003) η Δανάη Βαλσαμίδη, η μικρότερη στην κατηγορία (γεννημένη το 2003) έλαβε μέρος στον αγώνα Ταχύτητας. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για την μικρή Δανάη που υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

 

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης συγχαίρει  τους αθλητές του, τους προπονητές τους και αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την Αγωνιστική Αναρρίχηση και τους ευχαριστεί για την προσπάθειά τους και τις επιτυχίες τους.