Η μοναχική ζωή του Βασίλη Τοροσίδη στην Ρώμη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ομάδα θα καταφέρει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εμφανίστηκε ο ξανθιώτης αμυντικός της ρόμαα Βασίλης Τοροσίδης, με συνέντετυξη που παραχώρησε σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης. Ακόμα, είπε ότι στον Ολυμπιακό απέκτησε τη νοοτροπία νικητή, ενώ υποστήριξε ότι στη Ρόμα είχε «δάσκαλο» τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. 

Ο θρακιώτης διεθνής αμυντικός της Ρόμα σε συνέντευξη του στο «laroma» τόνισε : «Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με βοήθησε από την αρχή να προσαρμοστώ στη Ρόμα και στην καθημερινή ζωή στη Ρώμη. Πήρα τρομερή βοήθεια από εκείνον και στο θέμα της γλώσσας και στην καθημερινότητα. Εκτός γηπέδου ζω πολύ μοναχική ζωή. Προτιμώ να είμαι με την οικογένεια μου, την γυναίκα μου και τον γιο μου. Μερικές φορές πάμε επίσκεψη σε κάποιους γείτονες, αλλά κυρίως ζω την ζωή ενός οικογενειάρχη. Είναι τιμή για μένα που ήρθα στην Ρόμα, μια ομάδα παγκοσμίως γνωστή. Θα κάνω τα πάντα για να τιμήσω την φανέλα της ομάδας και εύχομαι να μείνω πολύ καιρό εδώ. Η σχέση που με τους συμπαίκτες μου είναι εξαιρετική. Με συμπάθησαν από την αρχή είναι πολύ ωραία και θα το ζήσω. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς της».

Ο Τοροσίδης μίλησε για τις θέσεις που μπορεί να καλύψει στην ενδεκάδα και για το γεγονός ότι σκοράρει συχνά: «Η φυσική μου θέση είναι δεξιός μπακ. Στην εθνική έχω παίξει και ως αριστερό μπακ αλλά η θέση μου είναι στην δεξιά πτέρυγα. Στην ομάδα μπορώ να δώσω πολλά σε διαφορετικές θέσεις. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η Ρόμα. Μου αρέσει να σκοράρω και να συνδράμω στις νίκες της ομάδας μου ή της εθνικής. Προτιμώ να προσφέρω σε μια νίκη αλλά είναι σημαντικό για μένα να σκοράρω κιόλας. Κάθε γκολ είναι σημαντικό, συγκεκριμένα αυτό με την Αταλάντα ήταν πολύ ωραίο αλλά και αυτό με την Ίντερ ήταν πολύ σημαντικό γιατί πήραμε την πρόκριση».

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για την νοοτροπία νικητή που πήρε από τον Ολυμπιακό: «Εξαρτάται από το αν έχει την νοοτροπία του νικητή συνολικά η ομάδα. Εγώ πήρα αυτή την νοοτροπία ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό. Υπήρχε η ψυχολογία του νικητή. Όλα αυτά επίσης που βρήκα στην Ρόμα με έκαναν να θέλω να συμμετέχω και να είμαι ηγέτης».

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και της Ξάνθης αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας: «Πρώτα από όλα είναι τιμή για μένα να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες της Εθνικής. Ήταν ένα ιστορικό γκολ αυτό που πέτυχα με τη Νιγηρία το 2010 στη Νότια Αφρική, καθώς αυτή ήταν η πρώτη μας νίκη στο Μουντιάλ. Στην εθνική έχουμε την ψυχολογία του νικητή και έχουμε την πεποίθηση ότι θα βρεθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Τέλος, αναφερόμενος στους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Ρόμα ο Τοροσίδης είπε: «Σίγουρα οι οπαδοί μοιάζουν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ ένθερμοι. Στην Ελλάδα μερικές φορές το παρακάνουν γιατί δεν υπάρχουν όρια».