Εθνική κορασίδων στο βάθος του τουρνουά των Φερών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Την ευκαιρία να αξιολογήσει δεκάδες νέα κορίτσια και να διαπιστώσει μέσα από τους  αγώνες αλλά και ειδικά τεστ, τα και ποια μπορούν να προχωρήσουν στην προεπιλογή για την εθνική κορασίδων, είχε στις Φέρες στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος.

Ο έμπειρος προπονητής είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει νεαρές αθλήτριες από μεγάλο αριθμό σωματείων βόλεϊ του Έβρου και της Ροδόπης και να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Αφορμή, το τουρνουά βόλεϊ κορασίδων που διοργάνωσε, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, η Θύελλα Φερών. Ο κ. Γιαννακόπουλος, σε δηλώσεις του στο thrakisports, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους διοργανωτές για την προσπάθεια:

«Ήταν μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια των ανθρώπων που ανέλαβαν τη διοργάνωση του τουρνουά. Συγχαρητήρια για την οργάνωση, την λειτουργία και τέλεση του αγωνιστικού προγράμματος. Επίσης εξωαγωνιστικά έγινε μεγάλη και υπεραρκετή προετοιμασία. Ο τόπος και ο χώρος του βόλεϊ έχει ανάγκη και θέλει και θα θέλει τέτοιες κινήσεις – ενέργειες. Μπράβο σε όλους τους διοργανωτές.

Αγωνιστικά, είδα με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση, παιδιά με προδιαγραφές και προσόντα αλλά το κυριότερο ότι προπονητές και προπονήτριες φαίνεται ότι έχουν δώσει πολλά μέσω εμπειριών και γνώσεων. Ελπίζω να συνεχίσουν, τους χρειάζεται το βόλεϊ της περιοχής και όλοι να είναι σίγουροι ότι η περιοχή θα δώσει (όπως ήδη δίνει εδώ και δεκαετίες) παιδιά για τις εθνικές ομάδες αλλά και για βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Όμως όλο αυτό το οικοδόμημα, προπονητές, ομάδες της περιοχής και ελπιδοφόροι αθλητές, πρέπει να προσεχθούν και να τους δοθούν ευκαιρίες. Από τη μερια του ΠΟΠ, ευχαριστώ τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δω αρκετά παιδιά σε αγωνιστικές καταστάσεις.

Καβαρατζής: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το γυναικείο βόλεϊ  

Ο Σταύρος  Καβαρατζής είναι ο άνθρωπος που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην άνθηση του γυναικείου βόλει στις Φέρες. Ο προπονητής της Θύελλας, μίλησε για την προσπάθεια που  γίνεται αλλά και για το αυξημένο ενδιαφέρον για το γυναικείο βόλεϊ.

«Η Θύελλα Φερών συνεπής με την ιστορία και τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυνατά στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ. Ήμασταν οι πρώτοι που υποστηρίξαμε ότι πρέπει να κατεβούμε σε επίπεδο πρωταθλήματος γυναικών παρά το μικρό μέσο όρο ηλικίας που είχαμε. Φέτος με μεγάλη χαρά είδαμε ότι μας ακολούθησαν όλες σχεδόν οι ομάδες του Έβρου και έτσι ήμασταν ένας νομός που συμμετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν 8 ομάδες από όλη σχεδόν την ΑΜΘ. Βλέπουμε το μέλλον του γυναικείου βόλει στην περιοχή, και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής θα δει όπως και όλοι μας, το μέλλον του γυναικείου βόλει. Και μετά από αυτούς τους αγώνες όλοι μας θα μπορέσουμε μα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα».

Ο ίδιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Βλέπω πολλά κορίτσια στο γήπεδο κάτι που δε3ίχνμει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όλες οι ομάδες συμμετέχουν πλήρης και πλέον μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική στο γυναικείο βόλει. Άθλημα τείνει να γίνει το κυρίαρχο γυναικείο άθλημα στην χώρα μας. Υπήρχε μεγάλο κενό στην περιοχή μας στο γυναικείο βόλει, αλλά τώρα τα πράγματα αλλάζουν».

Χατζηπαναγιώτου: Παιδιά στις εθνικές

Ο Έβρος αποδεικνύει το ότι παραμένει η Μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ. Και ο στόχος της ανάπτυξης μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτό το τουρνουά, είναι εφικτός, επεσήμανε στις δηλώσεις του στο thrakisports το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου που βρέθηκε στις Φέρες.

«Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους των Φερών, στα παιδιά που συμμετείχαν και βέβαια στους προπονητές τους. Όλα τα παιδιά θα κριθούν από τον ομοσπονδιακό προπονητή ο οποίος θα τα αξιολογήσει και κάποια από αυτά θα προωθηθούν στην προεπιλογή για την εθνική κορασίδων. Σε λίγα χρόνια ο νομός μας, η περιφέρειά μας θα δώσει παιδιά στις εθνικές ομάδες.