Πρωταθλήτρια η ΕΠΣ Ξάνθης, στον… πάτο Εβρος και Ροδόπη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια η ομάδα Προπαίδων της ΕΠΣ Ξάνθης κατέκτησε την κορυφή στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχοντας και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 17 τέρματα. 

Το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Δράμα ήταν σαν τελικός μια και θα αγωνιζόταν οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, με τους παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας να αποδεικνύουν την ανωτερότητα τους, και να φτάνουν εύκολα στην νίκη με 0-3.

Τα γκολ για την ομάδα της Ξάνθης πέτυχαν ο Τσιλιγγίρης (2) και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα Προπαίδων της Ξάνθης Χρήστος  Σπυριδωνίδης. Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον προπονητή  Μπάμπη Σπυριδόπουλο, τον υπεύθυνο των μεικτών Γιώργο Τριάντη και φυσικά όλα τα παιδιά, που απέδειξαν πως το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο έχει μέλλον. 

Μερικοί από τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας των προπαίδων είναι οι  Στεργιανίδης, Γκατσόγιας, Μπάτζιος, Κοψαλίδης, Τσιλιγγίδης, Κουτσογιάννης, Τουραντσίδης, Σπυριδωνίδης, Αθανασιάδης, Γκασιπαγιαζίδης, Χουσεϊνογλου, Αναστασουλάκης, Τάσσιος, Γούλας, Εμίνογλου, Δερμετζής, Καραμανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις ΕΠΣ Ξάνθης, οι μεικτές Προπαίδων της ΕΠΣ Θράκης και της ΕΠΣ Εβρου δεν τα πήγαν καλά και τερμάτισαν στο πρωτάθλημα τελευταίες με μόλις έναν αβθμό, αυτόν που είχαν στο ,μεταξύ τους παιχνίδι.

Αναλυτικά, η τελική βαθμολογία
1.  ΕΠΣ Ξάνθης 12
2.  ΕΠΣ Δράμας 9
3.  ΕΠΣ Καβάλας  6
4.  ΕΠΣ Θράκης  1
5. ΕΠΣ Έβρου  1