Νεκρός ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Ιβάν Τούρινα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο πρώην τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθη Ιβάν Τούρινα, που φορούσε τη φανέλα της ΑΙΚ Στοκχόλμης, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του. 

Ο αδόκητος χαμός του προκαλεί σοκ στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, στο σουηδικό αλλά και στο κορατικό ποδόσφαιρο αλλά και όπως είναι φυσιολογικό, και στην Ξάνθη. Ο Κροάτης τερματοφύλακας βρέθηκε νεκρός στην οικία του, στη σουηδική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας που διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες εξαιτίας των οποίων απεβίωσε ο 33χρονος διεθνής με την Εθνική Κροατίας πορτιέρε, ο θάνατος προήλθε από φυσιολογικά αίτια.

«Η καρδιά του σταμάτησε το βράδυ. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι» δήλωσε ο Πάτρικ Νους για τον Τούρινα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ξάνθης την περίοδο 2007-08, ήταν νυμφευμένος και είχε δύο παιδιά.

Ο Τούρινα γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1980 στο Ζάγκρεμπ. Με ύψος 1,97 μέτρα και βάρος 98 κιλά, αποτελούσε “βράχο” κάτω από τις εστίες που υπερασπιζόταν. Στο δυναμικό της Ξάνθης εντάχθηκε τον Ιούλη του 2007 και αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου.

Δεν ξαναεμφανίστηκε στην Ξάνθη στις 4 Ιανουαρίου του 2008, ημερομηνία κατά την οποία όφειλε να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας μετά τις τότε χριστουγεννιάτικες διακοπές του. Τελικά, μετα απο πολλές διαπραγματεύσεις, ο Τούρινα πήρε μεταγραφή τον Αύγουστο του 2008 στην Λεχ Πόζναν της Πολωνίας και πλέον αγωνιζόταν στην ΑΙΚ Στοκχόλμης…