Νέες (ραδιοφωνικές) δηλώσεις Δερμιτζάκη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Λίγες ώρες μετά την αποχαιρετιστήρια συνέντετξη Τύπου στην Κομοτηνή, ο Παύλος Δερμιτζάκης επανέλαβε κατά βάση τα όσα είπε σε αυτήν με δηλώσεις του στον “Σπορ FM” ενώ σε ερώτηση για την κόντρα που φέρεται να είχε με τους οπαδούς του Πανθρακικού απάντησε ότι πέντε με δέκα άτομα δεν εκφράζουν τον κόσμο της ομάδας.

Ο καβαλιώτης τεχνικός ξεκαθάρισε πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον σύλλογο της Κομοτηνής ενώ εμφανίστηκε έτοιμος να αναλάβει μια ομάδα με προοπτική. Παράλληλα αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Αστέρα Τρίπολη και του ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας πως αυτές οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούν τον… φάρο των άλλων για το πώς πρέπει να στήνονται οι ομάδες. 

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την σεζόν με τον Πανθρακικό: «Έχουμε ανάγκη για ξεκούραση δεδομένα. Δεν υπάρχει καμία πικρία, γιατί υπάρχει αλληλοεκτίμηση ανάμεσά σε μένα και τον Πανθρακικό. Είμαστε και οι δύο πλευρές ευχαριστημένοι από τον στόχο που επετεύχθη φέτος. Όταν πήγα εγώ στην ομάδα, βρήκα ένα καλό σύνολο που ναι μεν δεν τα είχε πάει καλά μέχρι τότε, όμως μπορούσε. Εκτός από την ψυχολογία, προσπάθησα να κάνω πιο ξεκάθαρο το αγωνιστικό μας πλάνο, δίνοντας ρόλους σε κάθε ποδοσφαιριστή. Νομίζω πως γενικά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και πετύχαμε πολλά πράγματα που ήταν πρωτόγνωρα για τον Πανθρακικό στην μεγάλη κατηγορία». 

Για την αποχώρησή του: «Πιστεύω πως την νέα σεζόν, η ομάδα πρέπει να κρατήσει το μπάτζετ στα ίδια επίπεδα. Να παραμείνει ο κορμός, που πάνω σε αυτόν θα μπορέσει να επενδύσει. Και στατιστικά η δεύτερη χρονιά είναι πάντα πιο δύσκολη, γι’ αυτό θα πρέπει η ομάδα να μείνει σε παρόμοια επίπεδα. Στις συζητήσεις που έγιναν υπήρξαν διαφορές ως προς το πώς θα στηθεί η νέα χρονιά. Η διοίκηση έδειξε πως προσανατολίζεται σε αυτό, με ένα πιο μειωμένο μπάτζετ. Πάνω σε αυτό υπήρξε μια διαφωνία και αποφασίσαμε να χωρίσουμε φιλικά. Έχω περάσει δύο φορές από την ομάδα και μόνο καλές σχέσεις έχω». 

Για την κόντρα που ακούστηκε πως έχει με τον κόσμο: «Δεν υπήρχε καμιά κόντρα με φίλους του Πανθρακικού. Πέντε, δέκα άτομα δεν αποτελούν τον κόσμο του συλλόγου». 

Για το παραπάνω βήμα στην καριέρα του: «Κάναμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, που ήταν δύσκολη με ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Εκπληρώσαμε τον στόχο του Πανθρακικού και ένα κομμάτι της επιτυχίας αναλογεί και στο προπονητικό τιμ. Γενικά νιώθω έτοιμος να δουλεύω, να βελτιώνομαι και να εκπληρώνω τους στόχους που μου αναθέσει η όποια ομάδα. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για το οτιδήποτε προκύψει». 

Για τις επιτυχίες των ομάδων της επαρχίας: «Το ότι λείπουν μεγάλες ομάδες να εκπροσωπούν την χώρα μας στην Ευρώπη δεν είναι το καλύτερο. Είναι άλλο το brand name του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Από την άλλη, βέβαια είναι υγεία να βγαίνουν και νέες ομάδες, από την επαρχία κυρίως. Σημαίνει ότι εκεί γίνεται δουλειά και υπάρχει αγάπη και μεράκι για καλά πράγματα. Δείχνει πως με σωστό προγραμματισμό μπορείς να πετύχεις. Ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο… φάρος για το πώς πρέπει να στήνονται οι ομάδες. Πριν μερικά χρόνια πιθανώς να σου έλεγαν πως είσαι τρελός αν έλεγες για ευρωπαϊκή έξοδο του Αστέρα».