Βήμα τίτλου η Τρεντίνο με σούπερ Τζούριτς

 

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης
–  Η Τρέντινο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Πιατσέντσα και με πρωταγωνιστές τον ορεστιαδίτη Δημήτρη Τζούριτς και κυρίως τον Χουντορένα, πήρε εύκολα τη νίκη με 3-0 στον τρίτο τελικό του Καμπιονάτο, αποκτώντας εκ νέου προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας.
Ο Χουαντορένα αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης καθώς σημείωσε 17 πόντους με 13/22 επιθέσεις και 4 άσους. Ωστόσο, εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο θρακιώτης Δημήτρη Τζούριτς που πέτυχε συνολικά 11 πόντους με 7/8 επιθέσεις, τρεις άσους και ένα μπλοκ.

Πλέον η Τρεντίνο προηγείται με 2-1 νίκες και αν νικήσει την Κυριακή του Πάσχα μέσα στην έδρα της Πιατσέντσα, ο Ορεστιαδίτης πέρα από παγόσμιος πρωταθλητής, θα στεφθεί και πρωταθλητής Ιταλίας, Διαφορετικά θα παιχτεί και πέμπτο παιχνίδια μια εβδομάδα μετά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούριτς μετά τις 13 Μαΐου θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα επιστρέψει στην Ορετσιάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τα κρίσιμα μπαράζ με το Βέλγιο για το Ευρωβόλεϊ αλλά και οι αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.