O Θρακιώτης που είδε το Μπάγερν – Ντόρτμουντ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μετά την εμφτατική δεύτερη νίκη της Μπάγερν Μονάχου στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση των Βαυαρών με το συνολικό σκορ 7-0 επί των Καταλανών, πλέον ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου θα είναι καθαρά γερμανική υπόθεση.

Η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρμπουντ, που ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης είχε εξασφαλίσει το ένα εισιτήριο στον μεγάλο τελικό αποκλείοντας μιαν άλλη ισπανική ομάδα: την Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 4-3. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δυο γερμανικές ομάδες θα μονομαχήσουν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού οι μόνοι άλλοι εμφύλιοι του παρελθόντος ήταν μεταξύ ιταλικών, ισπανικών ή αγγλικών συλλόγων.

Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο πολύς κόσμος είναι ότι υπάρχει ένας πασίγνωστος Θρακιώτης, ο οποίος την 1η του περασμένου Δεκέμβρη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση Μπάγερν – Ντόρτμουντ για το γερμανικό πρωταθλημα της Μπουντεσλίγκα, που έμελε λίγους μήνες αργότερα να προκύψει ως ζευγάρι και του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος; Ο κομοτηναίος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Βρίσκονταν τότε σε αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης, ως αρμόδιος για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και με τον αρμόδιο υφυπουργό Χανς Γιοακείμ Φούχτελ, ειδικό απεσταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ για τα ελληνικά ζητήματα, είχαν πάει στο Αλιάνζ Αρίνα για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι εκείνης της αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, από εκείνη την επίσκεψή του είχε κυκλοφορήσει και η “παραπολιτική” πληροφορία ότι ψήνεται φιλικό της Μπάγερν με τον Πανθρακικό, η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας της Κομοτηνής.

Για την ιστορία, εκείνο το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1 (67′ Κρόος / 74′ Γκέτσε). Ο επαναληπτικός εκείνου του ματς έχει μάλιστα προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή (!!!), αφού τώρα θα διεξαχθεί ο αγώνας του δεύτερου γύρου. Βέβαια, η Μπάγερν έχει εξασφαλίσει από εβδομάδες τον τίτλο. Ωστόσο ο αγώνας αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν στα τέλη του μήνα στον μεγάλο τελικό για την μεγαλύτερη κούπα της Ευρώπης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μπορεί να υπερηφανεύεται  λοιπόν ότι είχε δει το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ να αγωνίζεται στο γήπεδο, πριν αυτό προκύψει. Μπορεί να δηλώνει μάλιστα ότι ήταν εκείνος που έφερε γούρι στην ομάδα του. Τους ημιτελικούς τους παρακολούθησε από την τηλεόραση στην Αθήνα, όπου βρίσκεται ακόμα και την βραδιά της Πρωτομαγιάς, ακολουθώντας την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έχει απαιτήσει την παρουσία όλων των υπουργών του στα γραφεία τους την Μεγάλη Πέμπτη.

Ωστόσο, κάτι μας λέει ότι ήδη μέσα του τρώγεται για να βρεθεί στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ και να δει τον μεγάλο τελικό. Για αυτό, μην αποκλείσετε καθόλου εκείνο το σαββατόβραδο αν τον δείτε στο Λονδίνο. Άλλωστε, τα μέσα τα διαθέτει, αν θελήσει να εξασφαλίσει εισιτήριο. Τζάμπα λέτε να έχουν πάει τόσα κολλητηλίκια με τον Φούχτελ;