O Δερμιτζάκης για την απόλυση του… Δώνη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι απόψεις του Παύλου Δερμιτζάκη για την απόλυση του Γιώργου Δώνη από τον ΠΑΟΚ, οι οποίες εκφράστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν (κατά τραγική ειρωνεία) οριστικοποιηθεί και το δικό του διαζύγιο με τον Πανθρακικό.

O Παύλος Δερμιτζάκης, λοιπόν, υποστήριξε πως θα έπρεπε ο Γιώργος Δώνης να ολοκληρώσει το έργο του στον ΠΑΟΚ και να κριθεί μετά τα πλέι οφ. Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία του δικεφάλου, απάντησε: “Δεν θέλω να σχολιάσω συγκεκριμένα. Αυτό που θα πω είναι πως ο προπονητής πρέπει να κρίνεται στο τέλος. Επρεπε να ολοκληρώσει τα πλέι οφ ο Δώνης και μετά να κριθεί. Είναι πολύ δύσκολο για τους Ελληνες τεχνικούς να εργάζονται στις μεγάλες ομάδες γιατί ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερη ανοχή στους ξένους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι Ελληνες προπονητές δεν έχουν εχέγγυα ή προδιαγραφές. Ισως ο ξένος προπονητής επειδή δεν ξέρει την γλώσσα και δεν διαβάζει εφημερίδες να έχει λιγότερη πίεση”.

Σε άλλη ερώτηση για το αν αδικήθηκε ο Δώνης: “Ναι προσωπικά το πιστεύω. Δεν είναι ότι καλύτερο για έναν άξιο προπονητή να φεύγει έτσι. Σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες και αποτυχίες μέσα στην σεζόν όπως ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και η έξοδος από το Γιουρόπα Λιγκ. Όμως ο προπονητής θα πρέπει να ολοκληρώνει το έργο του και μετά να κρίνεται”.