H Αλεξανδρούπολη θρηνεί… Αντίο ”κυρ Φώτη”…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης και Λεωνίδας Κάλφας

–  Μία από τις πιο γνώριμες και χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του στίβου της Αλεξανδρούπολης, ο Φώτης Κεχαγιόγλου, γνωστός ως κυρ Φώτης ή Φωτάρας “έφυγε” από τη ζωή τη Μεγάλη Τετάρτη σε ηλικία 83 ετών (στη φωτογραφία εικονίζεται αριστερά και δεξιά του είναι ο Φώτης Κοσμάς, που έδωσε το όνομα του στο στάδιο της Αλεξανδρούπολης).

Ο «κυρ Φώτης», όλοι έτσι τον θυμούνται, πέρασε πάνω από 65 χρόνια της ζωής του στους στίβους. Μεγάλωσε γενιές και γενιές Αλεξανδρουπολιτών αθλητών. Και πόσοι δεν πέρασαν από τα χέρια του; Όλοι θυμούνται την αγάπη του για τα παιδιά, για τον στίβο, για τον αθλητισμό, το γλυκό του χαμόγελο και τον καλό του λόγο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στην καρδιά. Άνθρωποι του Πρωτέα που πήγαν να τον επισκεφθούν πριν από λίγα 24ωρα, τον άκουσαν βιαστικό να επιστρέψει στο ταρτάν για να οργανώσει τα παιδιά του για τους επόμενους αγώνες.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε… Ο «Φωτάρας» μπορεί να μας άφησε αλλά το όνομά του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του αθλητισμού και της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης στην καρδιά όλων, η ανεκτίμητη προσφορά του.

Ο Φώτης Κεχαγιόγλου ήταν πρωταθλητής στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τη χρυσή δεκαετία του ’50, ενώ υπήρξε συναθλητής με τους Φώτη Κοσμά, Νίκο Αυτοσμίδη, Δημήτρη Μπουλμπουτζή και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του κλασσικού αθλητισμού.

Όλοι όσοι έχουν περάσει έστω και για λίγο από το στάδιο Φώτης Κοσμάς θα θυμούνται τη χαρακτηριστική φιγούρα του ως αθλητή για πολλές δεκαετίες, αλλά και προπονητή στον ΜΓΣ Εθνικό και τα τελευταία χρόνια στον Πρωτέα Αλεξανδρούπολης.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα στις 6 μ.μ., από την Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη.
Ο ΜΓΣ Εθνικός με ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του Φώτη Κεχαγιόγλου.

Επίσης, ο Πρωτέας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. «Ο αθλητισμός της πόλης μας είναι φτωχότερος. Θα μας λείψει», το σχόλιο του συγκινημένου προέδρου του Χρήστου Κοντοστάθη…