Υποβιβάστηκε από την Basket League η Καβάλα

 

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

Στην Α2 κατηγορία του μπάσκετ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η Καβάλα, μετά την ήττα της 80-79 από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πάλεψε σε όλο το παιχνίδι τους «κίτρινους», ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα έστω και στον πόντο και σφράγισαν τον υποβιβασμό μιας από τις δύο εκπροσώπους της περιφέρειάς μας στα μεγάλα σαλόνια στην Α2.

Παράλληλα, σε δεινή θέση παρέμειναν Περιστέρι και Ηλυσιακός. Συγκεκριμένα, η ομάδα των δυτικών προαστίων ηττήθηκε 101-76 του Ρεθύμνου στην Κρήτη, ενώ το «συγκρότημα» των Ιλισίων είδε τον ΚΑΟ Δράμας να φεύγει με το «διπλό» από του Ζωγράφου, 76-74. Την τελευταία αγωνιστική, το Περιστέρι υποδέχεται τον Ηλυσιακό στον… τελικό της παραμονής στην Α1 Ανδρών.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός, στην επιστροφή του στην ελληνική… πραγματικότητα, έπειτα τις «μάχες» με την Μπαρτσελόνα, έδειξε πως είναι έτοιμος για το τέλος της σεζόν και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, επικρατώντας 93-77 του Κολοσσού στο «άδειο» ΟΑΚΑ. Στο άλλο ματς που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», ο Ολυμπιακός πέρασε… άνετα από την Πλατεία νικώντας με 66-57 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Πανελευσιακός πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία με τον καλύτερο τρόπο, μια και επιβλήθηκε 78-65 του Ικάρου.

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής είχε ανοίξει την Κυριακή (28/4), στην Πάτρα, ο τοπικός Απόλλων επικράτησε 87-83 του ΠΑΟΚ στην παράταση και φιγουράρει στην 8η θέση της βαθμολογίας, με 35 πόντους, όσους έχει και ο ΚΑΟ Δράμας. Υπενθυμίζεται ότι εκείνος ο αγώνας είχε οδηγηθεί στον έξτρα χρόνο χάρη σε τρίποντο του ξανθιώτη Ντίνου Νικολόπουλου, γιου του προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το οποίο ό,ως δεν στάθηκε αρκετό για να φέρει το ροζ φύλλο αγώνα στον δικέφαλο.