Θρακιώτης κολυμβητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μια σημαντική διάκριση είχαμε την περασμένη εβδομάδα για τον ξανθιώτη κολυμβητή που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Χρήστο Κατραντζή, καθώς σημείωσε επίδοση που τον κατατάσσει ως τον ταχύτερο Έλληνα κολυμβητή τη φετινή σεζόν και του δίνει το διαβατήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Ο 21χρονος (γεν. 30/03/1992) κολυμβητής που κατάγεται από την Ξάνθη, σε συμμετοχή του σε αγώνες στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας, ισοφάρισε τον απαιτούμενο χρόνο (23.96″) στα 50μ. πεταλούδας και σφράγισε το εισιτήριο για Βαρκελώνη. Έτσι, ο Χρήστος Κατραντζής, γίνεται ο πρώτος Έλληνας μέχρι στιγμής, που πετυχαίνει κάποιο όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης. 

Εκτός από την επιτυχία του στα 50μ. πεταλούδας, εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσε και στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 49.77″, όντας ο ταχύτερος Έλληνας, φέτος, στο αγώνισμα, αλλά και στα 100μ. πεταλούδας με χρόνο 53.46″, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος από Έλληνα κολυμβητή.

Με τις επιδόσεις του στα τρία αυτά αγωνίσματα, ο Κατραντζής ανέβηκε τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης.

Ο 21χρονος σήμερα κολυμβητής ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης (Κ.Ο.Ξ.) όπου διακρίθηκε αμέσως καθώς σχεδόν σε όποιους αγώνες συμμετείχε σημείωνε νίκες και κατέρριπτε διάφορα ρεκόρ (Πανθρακικά, πανελλήνια κλπ.). Στη συνέχεια μετεγγράφηκε στο ΝΟ Καβάλας όπου έμεινε για δύο χρόνια και από εκεί στον Εθνικό Πειραιώς όπου έμεινε άλλα δύο. Οι προπονητές του κολυμβητικού τμήματος του Ολυμπιακού δεν άργησαν να τον ξεχωρίσουν και στη συνέχεια να έρθει η πρόταση απόκτησης από τον Ολυμπιακό, όπου πλέον βρίσκεται για 4ο χρόνο.

Όλο αυτό το διάστημα ο Κατραντζής ανέβαζε τις επιδόσεις του με τελευταίο επίτευγμα την πρόκριση στο παγκόσμιο. Μάλιστα ο Ξανθιώτης κολυμβητής υπολείπεται ελάχιστα δευτερόλεπτα από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 που θα γίνουν στη Βραζιλία, που είναι άλλωστε και ο επόμενος στόχος του, για τον οποίο έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει!

Όπως επισημαίνει και ο Δημήτρης Καλτέκης που ανέδειξε το θέμα στην εφημερίδα “Εμπρός”, όλα τα παραπάνω βέβαια συμβαίνουν την ίδια στιγμή που το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης παραμένει κλειστό για δεύτερη χρονιά με την πλειοψηφία των νεαρών κολυμβητών που αθλούνταν σε αυτό να έχουν εγκαταλείψει την ενασχόληση τους με τα «υγρά σπορ» και, τους λιγοστούς που συνεχίζουν, να αναγκάζονται να ταξιδεύουν καθημερινά στην Καβάλα και άλλες πόλεις για να κάνουν προπονήσεις…