Κομεσίδης: «Νίκη πάλι εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Δημήτρης Κομεσίδης έκανε έναν μίνι απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε για την Ξάνθη και μίλησε για τον αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό. 

“Ήταν σίγουρα μία χρονιά καλύτερη από τις προηγούμενες. Θα μπορούσε να είναι θετική αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά, όπως ας πούμε αν είχαμε ισορροπία στα αποτελέσματα εντός κι εκτός έδρας στον δεύτερο γύρο αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη, αν δεν κερδίζαμε σε κάποια από τα εκτός έδρας παιχνίδια. Όταν υπάρχει ένας όμιλος ομάδων που βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία οι λεπτομέρειες κρίνουν και την τελική κατάταξη”, είπε αρχικά στο site της ΠΑΕ.

 

Για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν, είπε: “Σίγουρα τα διπλά σε Τούμπα και ΟΑΚΑ και το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίξαμε σε μερικά παιχνίδια όπως σ’ αυτό στη Ν. Σμύρνη. Αν θα ζητούσα να αλλάξει κάτι αυτό θα ήταν κάποια εντός έδρας αποτελέσματα σε παιχνίδια, στα οποία μπορώ να πω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας”.

Η 6η θέση στο πρωτάθλημα – σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό – και οι 40 βαθμοί αποτελούν ρεκόρ συγκομιδής από τη σαιζόν 2005-06 κι έπειτα. Πως το σχολιάζεις; “Οι αριθμοί στο τέλος μιας σαιζόν πάντα δείχνουν κάτι. Δεν είναι αυτοί που… παίζουν ποδόσφαιρο αλλά μπορούν να αποτελέσουν μέτρο σύγκρισης. Φέτος φτάσαμε στους 40 ξεφεύγοντας από τους 36 και 38 που είχαμε τις τελευταίες σαιζόν. Κι αυτό δείχνει ότι έγινε ένα βήμα μπροστά τη χρονιά που μας πέρασε”.

Για την προσωπική του απόδοση φέτος και τις συμμετοχές του, τόνισε: “Προσπαθώ να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει η Skoda Ξάνθη. Βρίσκομαι πολλά χρόνια εδώ, έχω μεγαλώσει στις Ακαδημίες της και χαίρομαι που είμαι ενεργό μέλος της ξανθιώτικης ομάδας. Ως προς τις θέσεις που έχω αγωνιστεί αυτό δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από τις επιλογές του προπονητή. Η θέση μου είναι δεξί μπακ αλλά θα συνεχίσω να προσφέρω απ’ όπου μου ζητηθεί”.

Για τους πολλούς νεαρούς παίκτες που έχει η Ξάνθη και το γεγονός πως προέρχεται από το “σπλάχνα” του συλλόγου, τόνισε: “Αισθάνομαι πολύ άνετα. Το να είσαι σε έναν σύλλογο με ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες που τους γνωρίζεις πάρα πολλά χρόνια, μόνο θετικό είναι. Έχουμε ζήσει σπουδαίες μέρες μ’ αυτά τα παιδιά στα τμήματα υποδομής και θέλουμε αυτό να συμβεί και στην Skoda Ξάνθη”.

Για τον κόσμο της Ξάνθης, δήλωσε: “Ναι, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο ήταν διαφορετικοί απ’ ότι στο πρώτο μισό της σαιζόν. Θεωρώ πως και οι επιτυχίες μακριά από την έδρα μας έπαιξαν τον ρόλο τους αλλά κι εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να είναι ακόμη περισσότερο εκδηλωτικοί όχι μόνο τη νέα χρονιά αλλά και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη όσοι από αυτούς μπορέσουν να έρθουν”.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, δήλωσε: “Είναι διαφορετικό στην ψυχολογία να γνωρίζεις ότι τελείωσε το πρωτάθλημα κι άλλο να μαθαίνεις εκ των υστέρων ότι θα γίνει παιχνίδι μπαράζ. Από την στιγμή που ήρθαν έτσι τα πράγματα εμείς δεν θα πούμε όχι στη νέα πρόκληση και έχουμε εστιάσει αποκλειστικά την προσοχή μας στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μας γι’ αυτό το παιχνίδι. Είναι πρόκληση για μας να ξανακερδίσουμε εκτός έδρας την ίδια ομάδα και να τερματίσουμε στην 6η θέση. Από εκεί και πέρα για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο θα περιμένουμε. Όμως προέχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό”.

Στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό τα αποτελέσματα ήταν δύο εκτός έδρας νίκες. Με 1-2 αυτή του ΠΑΟ στο γήπεδο των Πηγαδίων και με 0-1στο ΟΑΚΑ. Η ξανθιώτικη ομάδα αισθάνεται δυνατή για το παιχνίδι της Λάρισας; “Δεν αισθάνεται μόνο δυνατή αλλά είναι κιόλας. Στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν νομίζω ότι μας έλλειπε η φρεσκάδα και δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Στην εντός έδρας ήττα ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ένα ολιγόλεπτο μπακ άουτ και είχε πετύχει δύο γκολ. Στο ΟΑΚΑ ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε με το γκολ του Ντιέ. Με γνώμονα τα δύο αυτά παιχνίδια αν είμαστε συγκεντρωμένοι στη Ν. Σμύρνη, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη”.

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη; “Να είναι κοντά στην ομάδα και να την υποστηρίζουν. Επίσης κι εκ μέρους των συμπαικτών μου θα ήθελα να στείλω τις καλύτερες ευχές μας για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση”.