“Πηγή ελπίδας η Εθνική Εφήβων” των 4 Εβριτών

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Την ευκαιρία να δει από κοντά τους διεθνείς αθλητές με την Εθνική Εφήβων των τεσσάρων αθλητών του Έβρου, και να συνομιλήσει μαζί τους είχε ο βράδυ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης και το μέλος του ΔΣ και της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Γιώργος Μανωλόπουλος.

Οι δυο ηγέτες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, επισκέφτηκαν την ομάδα στο Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων, εκεί όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στην Εθνική Εφήβων μετέχουν τέσσερις Εβρίτες, οι δύο από τους οποίους μάλιστα σήμερα έμαθαν ότι θα συμμετέχουν και στην Εθνική Ανδρών, παρέα με άλλους δύο (οπότε ο μαγικός αριθμός τέσσερα υπάρχει και στην μεγάλη ομάδα).

Οι κ.κ. Μαυρομάτης, Μανωλόπουλος μίλησαν με το προπονητικό τιμ για οργανωτικά ζητήματα, ενώ συνομίλησαν για αρκετή ώρα και με τους νεαρούς διεθνείς, παρουσία των Εβριτών αθλητών μας Κουμεντάκη, Δαλακούρα, Χατζόπουλο και Κασαμπαλή στο ακροατήριο.

«Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούμε να βιώνουμε ως χώρα και άθλημα, οι εθνικές μας ομάδες αποτελούν μια πηγή ελπίδας. Ειδικά αυτή η εθνική εφήβων που αποτελείται από παιδιά που είναι μαζί από το 2010 και έχουν συμμετάσχει σε τρεις τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Δείχνουν λοιπόν πως έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης και πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διάθεση των παιδιών και την πορεία της προετοιμασίας. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, όπως και τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς Σωτήρη Δρίκο και Αλέκο Λεώνη, αλλά και όλο το τιμ που αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν, βοηθούν ώστε να πάει η εθνική ομάδα στους προκριματικούς αγώνες χωρίς προβλήματα».