Ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης πρωταθλητής στο Διασυλλογικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Η ομάδα του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης, συνέχισε την πολύ καλή του παράδοση στις μικρές ηλικίες, μεγαλώνοντας τις διακρίσεις της στο χώρο του στίβου.

Στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ για ηλικίες 13-15 ετων, που διεξήχθη στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της  πρωτεύουσας του Έβρου, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη ανάμεσα σε όλες τις ομάδες στίβου της Θράκης, της Καβάλας  και της Δράμας που έλαβαν μέρος.

Οι αθλητές του Πρωτέα έπιασαν πολύ καλές επιδόσεις και τα όρια βαθμολόγησης, ενώ έξι πέρασαν τα όρια πρόκρισης για τους πανελληνίους αγώνες που θα γίνουν στη Έδεσσα, σκορπίζοντας ικανοποίηση στους προπονητές και τους ανθρώπους του.  Συνολική, εντυπωσιακή συγκομιδή, 8 χρυσά μετάλλια, 4 αργυρά και δύο χάλκινα.

Άλματα ανόδου έκανε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Το ιστορικό τμήμα στίβου της Θράκης τετραπλασίασε την βαθμολογία του σε σχέση με πέρυσι στο αντίστοιχο διασυλλογικό πρωτάθλήμα αφού από 23 πόντους το 2012 έφτασε κοντά στους 90, συνεχίζοντας την αγωνιστική άνοδο του. Εκτός από την μεγάλη ομαδική άνοδο, υπήρξε και ατομική με πολλά  ρεκόρ, αλλά και προκρίσεις 4 αθλητών-τριών για τους Πανελλήνιους αγώνες.

Σε ότι αφορά τη γενική κατάταξη στην πρώτη θέση κατατάχθηκε ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης με συνολικά 124 βαθμούς, στην δεύτερη ο ΣΚΑ Δράμας με 107 στην τρίτη ο ΟΚΑ Καβάλας με 98 και ακολούθησε τεάταρτος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 85 βαθμούς.

Στους παμπαίδες ο Πρωτέας πρώτευε με 67 βαθμούς για να ακολουθήσουν ΣΚΑ Δράμας, Δοξάτο, ΟΚΑ Καβάλας και Εθνικός (30), ενώ στις παγκορασίδες έγινε μεγάλη μάχη με τις ομάδες ΟΚΑ Καβάλας και ΣΚΑ Δράμας να καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις και από εκεί και πέρα να δίνουν μεγάλη μάχη Πρωτέας και Εθνικός συγκεντρώνοντας 57 και 55 βαθμούς αντίστοιχα.

Αίσθηση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έμεινε η Ολυμπιάδα Κομοτηνής, μια παραδοσιακή δύναμη του στίβου στην περιοχή, που έχει στις τάξεις της και τον κορυφαίο εν ενεργεία αθλητή όλης της περιοχής, τον πρωταθλητή του ύψους Κώστα Μπανιώτη.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
1. ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης 67 
2. ΣΚΑ Δράμας 46 
3. ΑΣ Δοξάτου 37 
4. ΟΚΑ Καβάλας 35 
5. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 30 
6. ΑΟ Χρυσούπολης 20 
7. ΑΣ Πολυνίκης Δράμας 14 
8. Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου 12 
9. Διομήδης Βιστωνίδας Ξάνθης  12 
10. ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης 11 
11. ΑΟ Καβάλας 11 
12. ΠΑΟΚ 3 
13. Επιμηθέας Διδυμοτείχου 2 
14. Ολυμπιάδα Κομοτηνής  1
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
1. ΟΚΑ Καβάλας 63 
2. ΣΚΑ Δράμας 61 
3. ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης 57 
4. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 55 
5. ΑΣ Πολυνίκης Δράμας 45 
6. ΟΚΑ Φίλιππος  Καβάλας 19 
7. ΑΣ Δοξάτου Δράμας 18 
8. ΑΟ Δράμας 15 
9. ΠΑΟΚ 15 
10. ΑΟ Χρυσούπολης 12 
11. ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης 7 
12. Διομήδης Βιστωνίδας Ξάνθης 7 
13. Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου 6 
14. Ολυμπιάδα Κομοτηνής 5

 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ… ΕΠΙΣΗΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ….