Νικητής ο κόσμος της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Μπορεί η ΑΕΚ με το 3-2 της επί του ΑΟΟ να πανηγύρισε την (επ)άνοδο στην Βόλει Λιγκ μαζί με την Παναχαϊκή, αλλά ο αγώνας αυτός όπως και συνολικά το τριήμερο είχε και έναν δεύτερο νικητή. Τον κόσμο της Ορεστιάδας.

Που όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης του Ομίλου αλλά δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα προσπαθώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να κρατήσει όρθια στον στόχο της νίκης τους παίκτες του κου Τσιακμάκη.

Ο φίλαθλος κόσμος της Ορεστιάδας με φωνές, χειροκροτήματα και συνθήματα – και με την παρότρυνση djπου έδινε ρυθμό – έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Και αυτό που έχει σημασία είναι ότι  στο τέλος του αγώνα χειροκρότησε τους παίκτες και των δυο ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί επίσης και σύμφωνα με τα όσα μας έλεγαν οι άνθρωποι του ΑΟΟ, χρόνια είχε να μαζευτεί τόσος πολύς κόσμος σε αγώνα της Ορεστιάδας , αφού η μια μεγάλη κερκίδα ήτα σχεδόν γεμάτη. Δείγμα της δίψας του κόσμου της περιοχής για υψηλού επιπέδου βόλει.

Ήταν χαρακτηριστική η ανάρτηση στην προσωπική της σελίδας το facebook από την Γενική Γραμματέα του ΑΟΟ και περιφερειακή συμβούλο Μαρία Γκουγκουσκίδου, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ την Παρασκευή: «Φτάσαμε κοντά στο όνειρο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το ζήσουμε. Όμως αυτός είναι ο αθλητισμός. Πάντα μια ομάδα θα χάνει και μια θα κερδίζει. Ευχαριστούμε τους παίχτες για την ψυχή τους και τον κόσμο της Ορεστιάδας για την ανεπανάληπτη και συγκινητική συμμετοχή του».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο εξέδωσε η διοίκηση του ΑΟΟ, όπως έχει αναφέρει το thrakisports. Την υπενθυμίζουμε: «O Αθλητικός όμιλος Ορεστιάδας ευχαριστεί με όλη του την καρδιά τον τεράστιο και συγκλονιστικό κόσμο που κατέκλυσε το «Νικόλαος Σαμαράς» και απέδειξε περίτρανα σε όλη την Ελλάδα πως με σωστό προγραμματισμό και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολύ μεγάλα πράγματα. Εχθές η Ορεστιάδα απέδειξε για ποιο λόγο είναι η Μητρόπολη του Βόλλευ, κόσμος και ομάδα μια γροθιά. Δυστυχώς όμως κάθε προσπάθεια έχει και τα ρίσκα της, έτσι και ο Α.Ο.Ο βουτηγμένος στο νωθρό σύστημα των μπαράζ ανόδου δεν κατάφερε να φτάσει στο όνειρο που τόσο διψούσε ο νομός του Έβρου. Έξι χρόνια παίχτηκαν μέσα σε έναν αγώνα, σε έναν αγώνα που εξ αρχής ξεκινούσε με τον Α.Ο.Ο κολλημένο στον τοίχο. Όλο αυτό όμως δεν μας αποθαρρύνει μας πεισμώνει και μας ωθεί να συνεχίσουμε ακόμα πιο σκληρά όλη μαζί όλη η πόλη της Ορεστιάδας. Γιατί το άθλημα του βόλλευ μας ανήκει».