Το pregame του ημιτελικού Πανθρακικός – Ολυμπιακός

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Χωρίς πολλές ελπίδες μετά το 6-2 του πρώτου αγώνα αλλά με πάθος για να κλείσει η χρονιά με μια καλή εμφάνιση και (γιατί όχι) μια νίκη και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους πρωταθλητές, ο Πανθρακικός φιλοξενεί το βράδυ τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Κομοτηνής (20.00, ζωντανή μετάδοση από OteSports και ιντερνετικά από το thrakisports) στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Από το ζευγάρι αυτό θα προκύψει η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης στον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Ως γνωστόν, το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα της Αρκαδίας κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και τον απέκλεισε. Τι καλά που θα ήταν ένας τελικός Αστέρα – Πανθρακικού; Για μερικές ώρες μπορούμε να τον ονειρευόμαστε, αν και το καταστροφικό δεκάλεπτο στην προ δεκαημέρου έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του πρώτου αγώνα, εκεί όπου το 2-2 έγινε 6-2, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας.

Έξι απουσίες μετράει ο Παύλος Δερμιτζάκης ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο καβαλιώτης τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τους Λαδάκη, Μπαϊκαρά, Κουτσόπουλο, Μουνάφο, Κοντογουλίδη και Πόπτση.  Στην τελευταία προπόνηση ο τεχνικός της ομάδας έδωσε το σύνθημα να δώσουν οι παίκτες του τα πάντα για μία καλή εμφάνιση στο τελευταίο (ίσως) ματς της χρονιάς. 

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού:  Βρονταράς, Αθανασιάδης, Στάθης, Σκλιοπίδης, Μελίσσης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Ντιόγκο, Νουκ, Κάσελαν, Καθάριος, Μίνγκας, Τζάνης, Γωνιάδης, Λουσέρο, Μιχαλόπουλος, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος.

Με αρκετές ελλείψεις ταξίδεψε όμως στην Θράκη και ο Ολυμπιακός. Πίσω στην Αθήνα έμειναν ορισμένοι βασικοί παίκτες των ερυθρολεύκων όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα και ο Χοσέ Χολέμπας, κυρίως όμως στην Αθήνα έμεινε ο προπονητής της ομάδας Μίτσελ, ο οποίος βρίσκεται στο… νοσοκομείο.

Ο Μίτσελ μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι, λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη, στο νοσκομείο «Metropolitan» που βρίσκεται δίπλα στο Στάδιο Καραϊσκάκη, καθώς αισθάνθηκε έντονους πόνους και αποδείχθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη χολή του και πρέπει να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση επ’ αυτού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ισπανός δεν ακολούθησε την αποστολή στην Κομοτηνή για το ματς με τον Πανθρακικό, με τους συνεργάτες του Βίκτορ Σάντσεθ και Αντώνη Νικοπολίδη να κάθονται στον πάγκο. Ο Μίτσελ αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σε τρεις μέρες, όταν και θα έχει αναρρώσει από την επέμβασή του. Ήδη πάντως ο Ισπανός τεχνικός έχει γίνει αποδέκτης αρκετών ευχών για ταχεία ανάρρωση.

Πέρα όμως από τον προπονητή του, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στην Κομοτηνή ούτε ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Χοσέ Χολέμπας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Οι δύο πρώτοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και για τον λόγο αυτό, το Σάββατο (27/4) ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να «κοπούν» από τον Μίτσελ για την αναμέτρηση της Κυριακής (28/4) στο δεύτερο ματς των ημιτελικών με τους «πράσινους» της Κομοτηνής.

Αντίθετα, στην αποστολή των Πρωταθλητών Ελλάδας μετέχει ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ εκτός έμεινε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος δεν έχει ικανοποιήσει με τις τελευταίες εμφανίσεις του, ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, που επέστρεψε στις προπονήσεις στην αρχή της εβδομάδας αλλά και ο Μπάλαζ Μέγιερι, με τον Γιαννιώτη να παίρνει τη θέση του. Ακόμα, εκτός έμειναν οι Πάντελιτς και Ντιακιτέ.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχουν οι: Κάρολ, Γιαννιώτης, Αμπντούν, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Λυκογιάννης, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σιόβας.. 

Ο αγώνας αρχίζει στις οκτώ το βράδυ και μεταδίδεται τηλεοπτικά από το OteSports, ραδιοφωνικά από πλήθος ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και ιντερνετικά από το ThrakiSportS. Διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη Μακεδονίας και Κοσμά Χαρίση Γρεβενών. Επιπρόσθετοι βοηθοί, πίσω από τις εστίες, θα είναι οι… Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) και Αθανάσιος Γιάχος (Χίου), δυο πρωτοκλασάτα ονόματα δηλαδή της ελληνικής διαιτησίας. Ο Πανθρακικός ήταν από τις πρώτες ομάδες που δοκίμασαν (στο Καραϊσκάκη) το σύστημα με τους πέντε διαιτητές καιτο ΔΑΚ Κομοτηνής θα είναι το πρώτο γήπεδο στην Θράκη που θα εφαρμοστεί…