25 κιλά ψάρια στο Γηροκομείο Ξάνθης από τους Ψαροντουφεκάδες!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Κυριακή των Βαΐων σήμερα, μέρα που παραδοσιακά οι χριστιανοί τρώνε… ψάρια. Και αυτά στο Γηροκομείο Ξάνθης βρεθήκανε σε αφθονία χάρη σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του “Xanthi Spearfishing & Freediving Club”, ενός αθλητικού συλλόγου που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη του… ψαροντούφεκου!!!

Οι Ψαραντουφεκάδες της Ξάνθης βγήκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο παγανιά και κατάφεραν να βγάλουν μεγάλη ψαριά. Ο καιρός τους έκανε το χατίρι και η θάλασσα το ίδιο. Ετσι βγήκανε 25 κιλά ψάρια και 16 κιλά μαλάκια, τα οποία δοθήκανε για δεύτερη φορά στο Γηροκομείο Ξάνθης ενόψει των γιορτών.

Μετα το ψάρεμα ακολούθησε τρελό barbecue δίπλα στο κύμα. Μάλιστα, στους συμμετέχοντες δόθηκαν και μερικά δώρα. Μια αδιάβροχη θήκη για πέδιλα και μια αδιάβροχη θήκη για όπλα, ενώ ο σύλλογος έβαλε εκτός απο τα φαγητά και τα ποτά ,ενα μαχαίρι ζώνης και ενα εξολκεα.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ξεχωριστή αυτή δραστηριότητα, που έχει μεν την αθλητική της διάσταση, κυρίως όμως την κοινωνική και για αυτό είναι άξια συχγαρητηρίων…