Πικρός υποβιβασμός για τις γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–   Άσχημα τα μαντάτα για τις γυναίκες του ΓΑΣ Κομοτηνή, μια ομάδα που μας έχει εκπροσωπήσει ακόμα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν, αφού υποβιβάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το μπαράζ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς είχε ερνητική εξέλιξη για την ομάδα της Κομοτηνής. Ο Ιπποκράτης Κω νίκησε με 63-61 τον Παναθλητικό Συκεών και ανέβηκε στην Α1 Κατηγορία. Έτσι όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στην Α2 και καπάρωσε την θέση που απέμενε στον Βόρειο Όμιλο του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, ρίχοντας την ιστορική ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Από την άνοδο του Ιπποκράτη Κω ευνοείται μια άλλη ιστορική ομάδα, η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια ομάδα στο μπάσκετ γυναικών του Σπόρτινγκ, η οποία μετά από αυτό το αποτέλεσμα παραμένει  στο Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Με άλλα λόγια, μια ιστορική ομάδα με παρουσία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ούτως ή άλλως θα έπεφτε στα τοπικά. Δυστυχώς αυτή η ομάδα έμελε να είναι αυτή της Κομοτηνής.

Πήγε έτσι τζάμπα η σπουδαία νίκη του ΓΑΣ Κομοτηνή στο μπαράζ της Καλαμαριάς απέναντι στον Αρίωνα Πτολεμαϊδας, πριν από δύο εβδομάδες. Πλέον, η μόνη ελπίδα για να υπάρχει εκπροσώπηση της Θράκης στα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ είναι η Ασπίδα Ξάνθης, που ως πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα δώσει αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία με ομάδες ποπυ κατέκτησαν τους τίτλους στα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Στην φωτογραφία οι παίκτριες του Ιπποκράτη Κω πανηγυρίζουν την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Την ίδια στιγμή, κάπου 800 χιλιόμετρα μακριά, αυτή η άνοδος σημαίνει ότι το ιστορικό γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ υποβιβάζεται για πρώτη φορά στα τοπικά πρωταθλήματα…