Live: Πανθρακικός – Ολυμπιακός 1-2 (τελικό)

Μεταδίδει από την Κομοτηνή ο Γιάννης Κεσόπουλος

–  Παρακολουθήστε live από το thrakisports την εξέλιξη στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Κεσόπουλος βρίσκεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής και μεταδίδει…

Καλησπέρα από το ΔΑΚ Κομοτηνής. Μία περίπου ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ελάχιστος κόσμος έχει έρθει στο γήπεδο και η μεγαλύτερη κοσμοπλημμύρα έξω από αυτό αφορά την… Αγια Σοφια, την εκκλησία όπου σήμερα το απόγευμα τελείται ο εσπερινός της Κυριακής των Βαΐων.

Ο αγώνας δεν έχει και τρομερό ενδιαφέρον, αφού το 6-2 του πρώτου ματς δεν αφήνει πολλές ελπίδες στην ομάδα της Κομοτηνής για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαιου, εκεί όπου έχει ήδη τσεκάρει το πρώτο εισιτήριο ο Αστέρας Τρίπολης.

Και οι δύο ομάδες έχουν πολλές απουσίες. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν έχει στην διάθεση του τους Λαδάκη, Μπαϊκαρά, Κουτσόπουλο, Μουνάφο, Κοντογουλίδη και Πόπτση. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καν προπονητή, αφού ο Μίτσελ υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση στην χολή. Οι συνεργάτες του Βίκτορ Σάντσεθ και Αντώνης Νικοπολίδη κάθονται στον πάγκο. Πέρα όμως από τον προπονητή του, ο Ολυμπιακός δεν έχει στην Κομοτηνή ούτε ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Χοσέ Χολέμπας και Παναγιώτης Βλαχοδήμος αλλά και ο Χουάν Πάμπλο Πίνο και ο Μπάλαζ Μέγιερι.

Διαιτητής είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη Μακεδονίας και Κοσμά Χαρίση Γρεβενών. Επιπρόσθετοι βοηθοί, πίσω από τις εστίες, θα είναι οι… Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) και Αθανάσιος Γιάχος (Χίου), δυο πρωτοκλασάτα ονόματα δηλαδή της ελληνικής διαιτησίας. Ο Πανθρακικός ήταν από τις πρώτες ομάδες που δοκίμασαν (στο Καραϊσκάκη) το σύστημα με τους πέντε διαιτητές καιτο ΔΑΚ Κομοτηνής θα είναι το πρώτο γήπεδο στην Θράκη που θα εφαρμοστεί.

H αρχική ενδεκάδα για τον Πανθρακικό: Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Τζάνης, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Κασελάν, Σερφά, Λουσέρο και Μακρυδημήτρης. Διάταξη: κάτω από τα δοκάρια ο Βρονταράς, οι Σαρακατσάνος και Σερφά τα δύο στόπερ, δεξιά ο Σκλιοπίδης και αριστερά ο Χρήστου, στον άξονα θα είναι οι Κασελάν και Μακρυδημήτρης, δεξιά στα άκρα ο Τζάνης, αριστερά ο Λουσέρο και πίσω από τον φορ Παπαδόπουλο ο Βαϊρουά.

Η αρχική ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό: Κάρολ, Μανιάτης, Μασάντο, Παπάζογλου, Φέισα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Λυκογιάννης, Γκρέκο.

Αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού είναι οι  Γιαννιώτης, Μοντέστο, Τζιμπούρ, Φετφατζίδης, Κοντρέρας, Σιόβας και Αμπντούν. Στον πάγκο του Πανθρακικού κάθονται οι Αθανασιάδης, Μίνγκας, Ντιόγκο, Καθάριος, Στάθης, Νουκ και Μελίσσης.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του ματς, σχετικά λίγος κόσμος στο γήπεδο. Ερχονται κυρίως ολόκληρες οικογένειες, υπάρχουν και οπαδοί των φιλοξενουμένων με τις κόκκινες φανέλες τους. Οι παίκτες του Ολυμπιανού στην σέντρα. Ξεκινά το παιχνίδι…

1′  Έναρξη του αγώνα

2′  Ασύναμο σουτ του Μανιάτη με την μπάλα να περνάει πολλά μέτρα από το δεξί δοκάρι του Βρονταρά δίχως να τον ανησυχήσει. Η πρώτη υποτυπώδης ευκαιρία στο παιχνίδι.

6′ Υποψία ευκαιρίας για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου. Απέφυγε τα μαρκάρισματα και στη συνέχεια σούτερα έξω από την περιοχή, αλλά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

10′  Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα για τον Πανθρακικό. Ο Παπαδόπουλος δεν έκανε καλό κοντρόλ, αλλά κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να δώσει στον Λουσέρο, αυτός άφησε για τον Βαϊρουά, ο οποίος έκανε την προβολή, με τον Μανωλά να παραχωρεί κόρνερ έπειτα από κόντρες. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο.

22′ Ωραίο σουτ του Βαϊρουά αρκετά έξω από την περιοχή, εξαιρετική και η επέμβαση του Κάρολ.

27′  Γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Μήτρογλου έφυγε από κανονική θέση μετά από πάσα του Μανιάτη, πέρασε και τον Βρονταρά και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 0-1. Διαμαρτύρονται οι παίκτες του Πανθρακικού…

40′  Γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Μανιάτης έβγαλε τη σέντρα και ο Μήτρογλου και πάλι  με κεφαλιά νίκησε τον Βρονταρά για να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του. 

Την πρώτη φορά πανηγύρισε γυαλίζοντας παπούτσια. Τώρα έκανε… πιστολιές προς την κερκίδα και για αυτό εισέπραξε την κίτρινη κάρτα του Αρετόπουλου. Κίτρινη και στον Λυκογιάννη λίγο νωρίτερα. 

45′  Τέλος πρώτου σαραμνταπενταλέπτου. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Πανθρακικός – Ολυμπιακός 0-2. Στο 8-2 το συνολικό σκορ του ζευγαριού, 45 λεπτά πριν το τέλος του. 

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

48′  Αλλαγή για τον Πανθρακικό. Ο Μίνγκας αντί του Τζάνη.

53′  Διαμαρτύροται άδικα για πέναλτι στον ολυμπιακό. Ο Γκρέκο πέφτει στο έδαφος μέσα στην περιοχή, έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Σερφά. Ο στόπερ του Πανθρακικού βρήκε καθαρά μπάλα και ο Αρετόπουλος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

54′  Κεφαλιά του Λουσέρο, η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία του Κάρολ.

58′ Κεφαλιά του Μήτρογλου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έσκασε και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βρονταρά.

63′  Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανθρακικού να πετύχει το γκολ της τιμής. Πάσα του Παπαδόπουλου για τον Λουσέρο, αυτός έκανε το σουτ, το οποίο έπεσε και απέκρουσε ο Κάρολ.

65′  Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης αντί του Φούστερ. Αλλαγή και για τον Πανθρακικό: Ο Καθάριος αντί του Βαϊρουά.

66′  Κορυφαία ευκαιρία για τον πανθρακικό να μειώσει. Η κορυφαία του αγώνα. Σέντρα του Λουσέρο από αριστερά, ο Μίνγκας έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα  πάνω από τα δοκάρια του Κάρολ.

73′  Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοδέστο αντί του Φέισα. Η τελευταία για τον Ολυμπιακό.

78′  Κίτρινη κάρτα στον Χρήστου, για διαμαρτυρία.

79′  Αλλαγή για τον Πανθρακικό. Βγαίνει ο Μακρυδημήτρης, μπαίνει ο  Νουκ. Εκλεισε τις αλλαγές του και ο Δερμιτζάκης.

82′ Ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Καθάριο, που έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ.

83′  Γκοοολ για τον Πανθρακικό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο Παπάζογλου τράβηξε τον Λουσέρο και ο Αρετόπουλος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Η μπάλα βρήκε τον Κάρολ που έπεσε σωστά, αλλά κατέληξε στα δίχτυα του. Μειώνει η ομάδα της Κομοτηνής σε 1-2.

89′  Κίτρινη κάρτα στον Καστσελάν για μαρκάρισμα στον Φετφατζίδη.

90′  Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+3′  Τέλος του αγώνα. Ο Πανθρακικός χάνει με 1-2 από τον Ολυμπιακό, που με συνολικό σκορ 8-3 προκρίνεται στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και θα αντιμετωπίσει στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης. Τελικό αποτέλεσμα: Πανθρακικός – Ολυμπιακός 1-2.

Μείνετε μαζί μας. Σε λίγο πλούσιο ρεπορτάζ, όλο το τρίτο ημίχρονο αλλά και πολλές φωτογραφίες από τον τελευταίο αγώνα της ομάδας της Κομοτηνής στην φετινή χρονιά απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδος.