Κόντρα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ για τον Μάνταλο χωρίς τον… ξενοδόχο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Μπορεί να μην έχουμε κόντρα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο οι δύο ομάδες φαίνεται ότι θα κοντραριστούν αρκετά για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του Πέτρου Μάνταλου σε ένα μελλοντικό συμβόλαιο συνεργασίας με κάποια από τις δύο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν επανέλθει τα σενάρια του (κομοτηναίου στην καταγωγή) μεσοεπιθετικού της Skoda Ξάνθη. 

Οι ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν στο… μοτίβο της ελληνοποίησης του ρόστερ και της απόκτησης ότι καλύτερου κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, μια και ήδη τον… δρόμο προς τον Πειραιά έχουν πάρει οι Ολαϊτάν από την Βέροια, ο Ντε Βινσέντι από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Μπουχαλάκης και Τζανακάκης από τον Εργοτέλη και ο Σάμαρης από τον Πανιώνιο. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τον Δημήτρη Κολοβού του Πανιωνίου και του Πέτρου Μάνταλου από την Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Γαύρος».

Ο πρώτος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις του με την εμφάνιση που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ιστορικού στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο «συγκρότημα» του Μίτσελ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε πως μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, έχοντας… γράψει 24 συμμετοχές τη φετινή σεζόν και μετράει 3 τέρματα.

Όσον αφορά στον Πέτρο Μάνταλο, ο 22χρονος θρακιώτης μέσος είχε σημαντικό ρόλο στην φετινή πορεία της Skoda Ξάνθης, η οποία έφτασε μία… ανάσα από τα play offs και την Πέμπτη μετά το Πάσχα (9/5) θα δώσει μπαράζ για την 6η θέση κόντρα στον Παναθηναϊκό κα με μία νίκη μπορεί να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ο νεαρός άσος έχει 28 συμμετοχές, έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα, ενώ έχει… μοιράσει 13 ασίστ στους συμπαίκτες του, ενώ στα υπέρ του είναι οι καλές τοποθετήσεις του στις στημένες φάσεις και την επιθυμία του να… σπάσει τις αντίπαλες άμυνες με κάθετες μπαλιές.

Βέβαια, για τον Μάνταλο έχει ακουστεί ότι είναι έντονο και το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ, που ως γνωστόν διαθέτει αρκετό ρευστό για μεταγραφές. Μάλιστα, για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Μάνταλο είχε υπάρξει προ μηνός και πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Metrosport».

Βέβαια, η άτυπη κόντρα Ολυμπιακού -ΠΑΟΚ για τον Μάνταλο θυμίζει το ελληνικό λαϊκό ρητό “Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”. Γιατί όσο και να θέλουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αν δεν πει το “ναι” ο Χρήστος Πανόπουλος, η Skoda Ξάνθη αλλά και ο ίδιος ο παίκτης, τότε ο Μάνταλος δεν θα πάει πουθενά…